Waarom Lion’s Mane helpt bij concentratiedip

Een paddenstoel die niet op een paddenstoel lijkt. Deze zwam heeft lange, roomwitte stekels die sierlijk naar beneden hangen. Hiermee hebben we het natuurlijk over: Lion’s Mane. Er gaan op het internet vele verhalen rond over zijn geneeskracht en helende werking, maar wat echt opvalt is de cognitieve boost die deze paddenstoel geeft. Vooral wanneer je een concentratie dip ervaart kan deze paddenstoel de oplossing zijn.

Lion's Mane: een krachtige paddenstoel

De Lion’s Mane (in het Latijns Hericium erinaceus genoemd, maar ook wel bekend als pruikzwam) is een van de krachtigste paddenstoelen. Deze paddenstoel wordt al eeuwen ingezet door Japan, China en diverse Aziatische landen vanwege zijn ondersteunende werking. Telkens weer staat de moderne wetenschap perplex over haar capaciteiten en kracht.

Lion's Mane in het wild - gezondheied

Hoe werkt Lion’s Mane?

Elke functionele paddenstoel blinkt uit vanwege de hoeveelheden werkzame stoffen. Lion’s Mane is bijvoorbeeld rijk aan mineralen (zoals zink en kalium) en - het belangrijkste - essentiële aminozuren en suikers. Zo bevat deze paddenstoel een diversiteit aan polysachariden en bèta-glucanen.

Door dit palet aan werkzame stoffen heeft de Lion’s Mane een ondersteunende werking op de hersenen en het zenuwstelsel*. Lion’s Mane stimuleert namelijk de aanmaak van de zenuwcel groeifactoren (NGF). NGF is een onmisbaar eiwit in de hersenen. De cellen die verantwoordelijk zijn voor het hersenproces en het verzenden van informatie hebben dit eiwit nodig om hun taak te kunnen volbrengen.

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen

Beter dan een kop koffie in de middag

In andere woorden: Lion’s Mane bevordert de signaaloverdracht tussen cellen in de hersenen. Hiermee krijg je meer focus, concentratie en heeft het een positief effect op je geheugen*. Nootropics kenmerken zich ook door de stoffen die het functioneren van de hersenen verbeteren en geschikt zijn voor langdurig gebruik. Lion’s Mane past hier perfect in deze categorie. Lion’s Mane is een natuurlijke nootropic, die je de mogelijkheid geeft om lekker productief te zijn. Wellicht beter dan om 15.00 uur ‘s middags nog een kop koffie nemen.

Is Lion’s Mane ook voor andere dingen goed?

Ondanks dat deze paddenstoel bekend staat vanwege zijn ondersteunende effecten op de hersenen, heeft het ook nog andere voordelen en helpt het bij:

  • Angst en depressie*
  • Slaapstoornissen*
  • Onrustig gevoel*
  • Geheugenproblemen*
  • Spijsvertering*

 

Lion's mane medicinale paddenstoel

 

Ook Lion’s Mane of andere functionele paddenstoelen proberen?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de kracht van Lion’s Mane? Ideaal om het eens een dag te proberen voor een concentratieboost om te kijken of jij er iets aan hebt. Lion’s Mane is verkrijgbaar als paddenstoelen supplement. Wij zijn zelf fan van Pure Mushrooms, omdat dit merk 100% biologisch is en vakkundig is samengesteld. Hierdoor profiteer je optimaal van de kracht van Lion’s Mane, zonder dat er onnodige vulstoffen aan toegevoegd zijn.

En wil jij nu meer weten over de kracht van medicinale paddenstoelen? Lees dan ook eens deze blog over de 6 krachtigste medicinale paddenstoelsupplementen in Nederland. Hierin vertellen we welke paddenstoel waarvoor geschikt is.

Vragen, opmerkingen of wil je hallo zeggen? ?

Wil je graag iets kwijt? Leuk! Stuur een e-mail naar info[@]degezondewereld.nl en één van ons zal proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.