Ontspanning

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en ontdek hoe voedingssupplementen je kunnen helpen tegen stress. Neem vandaag nog de eerste stap naar natuurlijke ontspanning!
Foto-tabel
sort-descending
Magnesium liposomal (Zooki) 60caps Nieuw!
Vitamin B12 liposomal (Zooki) 60caps Nieuw!
Chill Mix Lion`s Mane / Reishi Extract Bio (Pure Mushrooms) 60 capsules Biologisch
Myco-Zen | Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Capsules Bio (Pure Mushrooms) Biologisch

Vanaf 19,95

Lion`s Mane [Hericium erinaceus] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Good Night Body Lotion + Melatonin + OptiMSM Lemongrass (OsiMagnesium) 200ml
Good Night Body Lotion + Melatonin + OptiMSM Lavender (OsiMagnesium) 100ml
13,00
Reishi Extract Bio [Ganoderma lucidum] (Pure Mushrooms) 60 capsules Biologisch
Fermented True Adaptogens Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 25,50 Normale prijs 32,95
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Reishi Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Balance Capsules (Motion Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 24,75 Normale prijs 32,95
Organic Reishi 800mg (Together Health) 60caps Korting
Speciale prijs 24,75 Normale prijs 32,95
Reishi Premium 400mg (Mattisson) 60caps
Paddenstoelen Complex Maitake Shiitake Reishi (VitOrtho) 60caps
Unplug Capsules (Motion Nutrition) 60caps
L-Theanine Forte 200mg (Proviform) 60caps
Magnesium Citraat (Mattisson) 60caps
Multi Magnesium (Mattisson) 90 tablet

Tips voor ontspanning

De hectiek van het dagelijks leven kan bij momenten overweldigend zijn, wat kan leiden tot ongewenste stress en angst. Daarom is het van essentieel belang dat we regelmatig ontspannen en tot rust komen. Deze handige ontspanningstips helpen je daarbij. Wist je dat voedingssupplementen je daarbij kunnen helpen? Lees meer voor handige tips voor ontspanning en de beste voedingssupplementen die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meditatie

Duik in de wereld van meditatie: sluit je ogen en laat je geest tot rust komen met meditatie. Het is een eeuwenoude techniek die stress vermindert en je in staat stelt om diep in jezelf te graven. Het is simpel, kosteloos en kan overal worden toegepast. Meditatie verlaagt onmiddellijk de stresshormonen in je lichaam en bevordert ontspanning en welzijn. Of je nu kiest voor geleide meditaties, rustgevende muziek of gewoon de stilte opzoekt, meditatie zal je geest verfrissen en je hart kalmeren.

Regelmatige lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is een andere natuurlijke manier om stress te verlichten. Het verhoogt de productie van 'feel-good'-hormonen (endorfines) en verbetert de slaapkwaliteit. Maak elke dag een wandeling, doe aan yoga of dans in je huiskamer! Zet die dansschoenen aan, pak je yogamat of ga zweten in de sportschool. Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Kies een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van. Voel de endorfines stromen terwijl je stress en spanning achter je laat.

Omring jezelf met positieve energie

Creëer een omgeving die positiviteit en rust uitstraalt. Zet kalmerende muziek op, steek geurkaarsen aan of richt een gezellige hoek in met kussens en dekens waar je je kunt terugtrekken. Vul je ruimte met positieve affirmaties en inspirerende citaten die je eraan herinneren om te ontspannen en te genieten van het moment. Je zult versteld staan van de kracht van een positieve omgeving.

Verzorg jezelf met self-care

Maak van ontspanning een prioriteit door tijd vrij te maken voor self-care. Neem een warm bad met kalmerende magnesiumvlokken, verwen jezelf met een massage of maak een afspraak bij de spa voor een ontspannende behandeling. Self-care is geen luxe, het is een noodzakelijke investering in je eigen welzijn.

Laat je creativiteit stromen

Verken je creatieve kant als een uitlaatklep voor stress. Schilderen, schrijven, tekenen, knutselen - wat je ook inspireert, geef jezelf de ruimte om te creëren. Het proces van creëren brengt je in een staat van flow, waarin je gedachten tot rust komen en je je volledig kunt ontspannen.

Gun jezelf een digitale detox

Onze digitale apparaten kunnen zowel een zegen als een vloek zijn. Gun jezelf af en toe een digitale detox om jezelf los te koppelen van de constante stroom van informatie en meldingen. Laat je telefoon een tijdje liggen, sluit je laptop af en geniet van echte verbinding met de wereld om je heen. Je zult versteld staan van de rust die je zult vinden zonder afleidingen.

Gezonde voeding

Een gebalanceerd dieet speelt een cruciale rol in het beheersen van stressniveaus. Probeer voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vitamine B, zoals volle granen, eieren en noten, evenals groenten en fruit rijk aan antioxidanten.

Voedingssupplementen voor ontspanning

Er zijn verschillende supplementen beschikbaar die kunnen bijdragen aan het kalmeren van je zenuwstelsel en het verminderen van stress. Laten we enkele van de belangrijkste onder de loep nemen:

  • Vitamine B-complex: verschillende soorten B-vitamines (B1, B3, B6, B8 en B12) dragen bij aan de geestelijke veerkracht en een normaal psychologisch functioneren. Vitamine B5 en foliumzuur dragen bij aan de normale weerstand tegen stress.
  • Vitamine C: deze bekende vitamine draagt bij tot de normale werking van zenuwen en is goed voor de gemoedstoestand.
  • Magnesium: dit essentiële mineraal heeft een regulerende functie op de zenuwen en spieren, bloedsuikerspiegels en bloeddruk. Bovendien kan het helpen bij slaapstoornissen, een veelvoorkomend symptoom van stress.
  • Omega-3 vetzuren: uit onderzoeken blijkt dat deze vetzuren de productie van stresshormonen kunnen verminderen.
  • Ashwagandha: dit kruid, dat veelvuldig gebruikt wordt in de Ayurvedische geneeskunde, bezit adaptogene eigenschappen die het lichaam helpen zich aan te passen aan stress*.
  • Ook paddenstoelen zoals reishi en lion's mane bezitten adaptogene eigenschappen* en kunnen hierbij ondersteuning bieden.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.