KÄÄPÄ Mushrooms

Foto-tabel
sort-descending
Shiitake Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 22,00

Lion's Mane Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Reishi Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Lion’s Mane Extract Poeder Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) 30gr Biologisch

4 Items

KAAPA Mushrooms biologische paddenstoel tincturen uit Finland. Kies uit Reishi, Chaga, Lion’s Mane, Maitake en Shiitake.

KAAPA Mushrooms is een bijzonder merk uit Finland. Ze maken tincturen op basis van biologische Paddenstoelen die ‘gewoon’ in eigen land groeien. Ook hun merknaam is hiervan afgeleid: het woordje KAAPA betekent namelijk ‘polypore’ in het Fins. Polyporiën zijn een groep paddenstoelen die grote vruchtlichamen vormen met poriën of buisjes aan de onderkant. Ze worden ook wel gezien als de oorspronkelijke vorm van paddenstoelen - de essentie van paddenstoelen, om het zo te zeggen. KAAPA heeft als bedrijf dezelfde missie: ze zijn 100% gefocust op de essentie van paddenstoelen.

KAAPA Mushrooms: hoe het allemaal begon

De CEO van KAAPA Mushrooms, Eric Puro, begon in 2014 met het kweken van paddenstoelen in zijn achtertuin. Maar zoals alle belangrijke verhalen uit Finland, begint ook dit verhaal vanuit een Finse sauna.

KAAPA begon in 2016 toen Eric zijn vrienden had uitgenodigd voor een saunabezoek. Eén van die vrienden is mycoloog van beroep, de ander weet veel over bosbouw. Deze vrienden besloten te gaan samenwerken. Vanuit KAAPA Mushrooms ontwikkelen ze paddenstoelsupplementen op basis van tincturen. Maar dat is niet het enige, want naast KAAPA Mushrooms hebben ze nóg twee bedrijven:

  • KAAPA forest: ze beheren eigen bossen waar chaga paddenstoelen kweken. Ook hebben ze samenwerkingen met boeren zodat ze meer plekken in Finland hebben om de paddenstoelen te laten groeien. Hierdoor weten ze precies waar de paddenstoelen vandaan komen en zijn ze transparant over de afkomst van hun producten. Daarbij heeft Finland het schoonste klimaat ooit gemeten, hierdoor groeien de paddenstoelen in een optimale natuurlijke omgeving.
  • KAAPA Biotech: hier ontwikkelen ze nieuwe biotechnologie voor productie van paddenstoelen supplementen. Dit bedrijf werkt samen met verschillende wetenschappelijke instellingen waar paddenstoelen worden onderzocht. Innovatie, wetenschap en techniek staan bij KAAPA Biotech voorop.

De productiemethoden

De meeste paddenstoelen worden gekweekt in China. KAAPA Mushrooms doet de productie geheel in eigen land. Alle producten van KAAPA Mushrooms worden - zonder uitzondering - in Finland gekweekt, geproduceerd en verpakt. Hierbij wordt bij de productie alleen de vruchtlichamen van de paddenstoelen gebruikt en geen granen. Dit maakt KAAPA Mushrooms uniek.

Ook hebben zij de Extraction 2.0-methode ontwikkeld - dit omvat extractie met heet water en alcohol met ultrasone geassisteerde extractie.

Waarom deze methode? De celwanden van paddenstoelen zijn gemaakt van chitine, een natuurlijke vezelachtige substantie die onverteerbaar is in de menselijke darm. De chitine celwanden kunnen gedeeltelijk worden afgebroken met alcohol. De rest wordt afgebroken door middel van Ultrasonic Assisted Extraction (VAE) technologie. Met de combinatie van water, alcohol en VAE is KAAPA Mushrooms in staat om wateroplosbare en alcoholoplosbare verbindingen uit de paddenstoelen te halen. Dankzij deze extractiemethode worden de paddenstoelen effectief geëxtraheerd en de biologische beschikbaarheid van de paddenstoelen verbeterd.

Waarom alleen vruchtlichamen?

KAAPA Mushrooms gebruikt voor hun tincturen alleen biologische vruchtlichamen en dus geen mycelium of vulstoffen. Waarom dat is vergelijkt KAAPA net als het bakken van een appeltaart. Het vruchtlichaam is de paddenstoel zelf, een beetje zoals een appel van een appelboom. Mycelium is het wortelstelsel van de paddenstoel, een beetje zoals het wortelstelsel van een boom. Het groeisubstraat (bestaande uit granen) is als de grond waarop de boom moet groeien. Wanneer je een appeltaart bakt wil je schone, verse appels gebruiken, zonder grond of takjes. Want waarom zou je takjes aan je appeltaart toevoegen? Ze bieden geen meerwaarde voor je appeltaart. Daarom gebruikt KAAPA Mushrooms alleen het vruchtlichaam voor hun producten, in tegenstelling tot veel andere producenten. Veel merken gebruiken mycelium en verwerken deze tot poeders. Deze poeders bevatten vaak ook nog granen waarop de paddenstoelen groeien. En alhoewel deze granen en mycelium niet slecht zijn voor de gezondheid, bevatten ze lang niet zoveel goede eigenschappen als de vruchtlichamen zelf.

De producten van KAAPA Mushrooms

De hoogwaardige tincturen van KAAPA Mushrooms komen rechtstreeks uit Finland. Waar de meeste paddenstoelen supplementen uit China komen, kweekt en teelt KAAPA Mushrooms al haar paddenstoelen in het mooie en schone Finland. 100% biologisch, zuiver en puur. De tincturen bevatten uitsluitend de vruchtlichamen en geen granen of andere vulstoffen. Binnen ons assortiment vind je vijf soorten paddenstoel tincturen:

Kenmerken:

  • Biologisch gecertificeerd
  • Producten bevatten enkel vruchtlichamen
  • Vrij van granen, mycelium of vulstoffen
  • Afkomstig uit Finland
  • Ontwikkeld met unieke ultrasone geassisteerde extractie
  • Geleverd in glazen flesjes met pipet
  • Inhoud: 30 ml

KAAPA Mushrooms kopen bij De Gezonde Wereld

Ben je op zoek naar écht zuivere paddenstoelsupplementen die ook nog eens biologisch gecertificeerd zijn? Kies dan voor de tincturen van KAAPA Mushrooms! De producten worden geleverd in donkere glazen flesjes met pipet. Niet alleen duurzaam verpakt, maar ook nog eens handig te doseren!