Slaap

Ervaar de rustgevende kracht van een goede nachtrust. Ontdek nu onze voedingssupplementen voor slaapondersteuning!
Foto-tabel
sort-descending
Magnesium liposomal (Zooki) 60caps Nieuw!
Bedtime 5HTP Gummies (Yumi) 60 stuks
Chill Mix Lion`s Mane / Reishi Extract Bio (Pure Mushrooms) 60 capsules Biologisch
Reishi Extract Bio [Ganoderma lucidum] (Pure Mushrooms) 60 capsules Biologisch
Unplug Capsules (Motion Nutrition) 60caps
L-Theanine Forte 200mg (Proviform) 60caps
L-Theanine 200 mg (Mattisson) 60caps
Mood Support (Mattisson) 60caps
Night Time Complex (Together Health) 60caps
Marine Magnesium (Together Health) 30caps
Fermented Night Time Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 26,50
Fermented Valerian Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Myco-Zen | Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Reishi Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Reishi Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms4Life) 60gr Korting
Speciale prijs 25,99 Normale prijs 34,95
Good Night Body Lotion + Melatonin + OptiMSM Lavender (OsiMagnesium) 100ml
13,00
Reishi Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 60caps
Reishi Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30 ml
Good Night Body Lotion + Melatonin + OptiMSM Lemongrass (OsiMagnesium) 200ml
Good Night Magnesium Bath Flakes Lavender (OsiMagnesium) 1000gr

20 Items

Heb je moeite met in slaap vallen? Of merk je dat je 's avonds niet tot rust komt? Een effectieve avondroutine kan veel verschil maken. Het toevoegen van supplementen kan extra ondersteuning bieden. Zo helpt magnesium de spieren ontspannen en kan melatonine helpen om sneller in slaap te vallen. Bekijk het assortiment slaapsupplementen van De Gezonde Wereld, waaronder melatonine, magnesium en slaapthee.

Slaap beter met deze tips voor een goede nachtrust

Goed slapen is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Het helpt ons lichaam en geest te herstellen en bereidt ons voor op een energieke en productieve dag. Als je moeite hebt met slapen, lees dan vooral onze tips!

Creëer een rustgevende slaap omgeving

Zorg ervoor dat je slaapkamer een comfortabele en rustige omgeving is die bevorderlijk is voor ontspanning. Houd de kamer koel, goed geventileerd en donker. Investeer in een comfortabel matras, kussen en beddengoed.

Volg een vaste slaaproutine

Probeer elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt je interne biologische klok te reguleren en dat zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Probeer ‘s avonds te ontspannen. Lees een boek of neem een warm bad, om je lichaam voor te bereiden op het slapen gaan.

Beperk blootstelling aan schermen voor het slapengaan

De blauwe lichtstralen die worden uitgestraald door elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en computers kunnen de productie van het slaaphormoon melatonine verstoren. Beperk het gebruik van schermen minstens een uur voor het slapengaan, zodat je lichaam op natuurlijke wijze melatonine aanmaakt.

Vermijd stimulerende stoffen

Beperk het gebruik van cafeïne, nicotine en alcohol, vooral in de avonduren. Deze stoffen kunnen de slaap verstoren en ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt of ‘s nachts vaak wakker wordt. Kies in plaats daarvan voor ontspannende drankjes zoals kruidenthee of warme melk.

Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging gedurende de dag kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Zorg er echter voor dat je jouw trainingssessies niet te laat in de avond plant, omdat dit je lichaam en geest kan activeren waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Pas je dieet aan

Sommige voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan een betere slaap. Probeer voedingsmiddelen met tryptofaan, zoals kalkoen, kip, bananen en zuivelproducten, toe te voegen aan je avondmaaltijd. Vermijd ‘s avonds laat zware, pittige of vette maaltijden, omdat deze de spijsvertering kunnen verstoren en ongemak kunnen veroorzaken.

Beperk stress

Hoge stressniveaus kunnen je slaap verstoren. Zoek effectieve manieren om stress te verminderen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of het bijhouden van een dagboek. Creëer een rustgevende bedtijd routine die helpt om je geest tot rust te brengen en stress los te laten.

Let wel, iedereen is uniek. Wat voor de één werkt hoeft voor een ander niet zo te zijn. Experimenteer daarom met verschillende technieken en ontdek wat het beste voor jou werkt. Ervaar je langdurige slaapproblemen? Dan raden wij je aan om een arts te raadplegen om eventuele onderliggende medische aandoeningen uit te sluiten en professioneel advies te krijgen.

Supplementen voor een goede nachtrust

Er zijn verschillende slaap supplementen beschikbaar die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. We bespreken enkele van de meest populaire supplementen en hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde slaap.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat van nature in ons lichaam wordt geproduceerd en helpt bij het reguleren van ons slaap-waakritme. Het nemen van melatonine supplementen kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen of die een onregelmatig slaappatroon hebben. Het kan helpen om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Het is echter belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en te overleggen met een arts voordat je melatonine supplementen gebruikt.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress. Het kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het kalmeren van de geest, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Valeriaan

Valeriaanwortel is een kruidensupplement dat al eeuwenlang wordt gebruikt als natuurlijk middel om de slaap te bevorderen*. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen* en kan helpen bij het verminderen van angst en stress*, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen*. Hoewel valeriaanwortel over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het raadzaam om het gebruik ervan te bespreken met een arts, vooral als je andere medicijnen gebruikt.

Kamille

Kamille is een kruid dat vaak wordt gebruikt als een rustgevende thee voor het slapengaan. Het heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen*, en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning*. Kamillethee kan een aangename en natuurlijke manier zijn om te ontspannen voor het slapengaan.

Slaap supplementen kopen bij De Gezonde Wereld

Supplementen voor een goede nachtrust zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. Hoewel slaap supplementen nuttig kunnen zijn, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een arts voordat je ze gaat gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Een professional kan je helpen bij het bepalen van de juiste supplementen en doseringen voor jouw specifieke behoeften. Onthoud dat een gezonde levensstijl en slaapgewoonten de basis vormen voor een goede nachtrust. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.