Vitamines

Ontdek de kracht van natuurlijke vitamines bij De Gezonde Wereld! Onze vitaminesupplementen zijn gebaseerd op échte voeding en bieden essentiële micronutriënten voor een gezond lichaam. Bekijk ons assortiment hier.
Foto-tabel
sort-descending
All Day Energy Vitamin A, C, D & E Gummies (Yumi) 60st
Sugar-free A-Z Multivitamin Gummies (Vegums)

Vanaf 10,95

Multivitamin for Vegans Gummies (Vegums)

Vanaf 9,95

Menopause Multi Vit (Together Health) 60caps
24,95
Stress Aid Complex (Together Health) 30caps
Pregnancy Multi (Together Health) 60caps
General Multi (Together Health) 30caps
13,95
Lean & Detox Apple Cider Vinegar Gummies (Yumi) 60st
Hair, Skin & Nails Vitamin C & E, Biotin Gummies (Yumi) 60st
Men’s Multi Vit (Together Health) 30caps
13,95
Vitamin K2 (Together Health) 30caps
Gentle Iron Complex (Together Health) 30caps
Immune Support (Together Health) 30caps Korting
Speciale prijs 10,99 Normale prijs 14,95
Beautiful Hair, Skin & Nail (Together Health) 60caps
Eye Defence (Together Health) 30caps
Bone Aid (Together Health) 60caps
Woman’s Multi Vit (Together Health) 30caps
Citrus Vitamin C (Together Health) 30caps
Vegan Vitamin D3 (Together Health) 30caps
Mushroom B12 (Together Health) 30caps

Vitamines zijn essentieel voor het lichaam om goed te functioneren. Met een fit & healthy lifestyle waarbij je gezond en gevarieerd eet krijgt jouw lichaam deze belangrijke vitamines binnen. Toch kan het voorkomen dat ook jouw lijf extra ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je veganistisch eet, of in een stressvolle periode zit. Je voeding aanvullen met natuurlijke vitamines kan dan raadzaam zijn. Bij De Gezonde Wereld vind je alle soorten bekende vitamines: van vitamine A tot K.

Natuurlijke vitamines

Vitamines zijn kleine voedingsstoffen (micronutriënten) die we uit onze voeding opnemen. Ze spelen een essentiële rol bij allerlei lichamelijke processen. Vitamines zijn onder andere nodig voor ons immuunsysteem, voor het behoud van een gezond gebit, voor onze energiestofwisseling…. We hebben ze hard nodig om goed te kunnen functioneren. Eet je gezond en gevarieerd? Dan krijg je in principe genoeg vitaminen binnen. Toch kan je lichaam in sommige gevallen wel extra ondersteuning gebruiken. Vitaminesupplementen zijn in dat geval een mooie aanvulling. Bij De Gezonde Wereld vind je vitamines afkomstig uit natuurlijke bron. Ze zijn gebaseerd op échte voeding. Waarom? Omdat deze vitamines makkelijker door ons lichaam opgenomen kunnen worden. Zo haalt jouw lijf het meeste voordeel uit deze supplementen.

Een overzicht van vitamines

In totaal zijn er dertien soorten vitamines. Deze vitamines kunnen we onderverdelen in wateroplosbare vitamines (B-vitamines en C) en in vetoplosbare vitamines (K, A, D, E). Het verschil tussen deze soorten? De in wateroplosbare vitamines kunnen (met uitzondering van vitamine B12) niet in het lichaam opgeslagen worden. Daarom moeten we deze vitamines dagelijks binnen krijgen. De in vetoplosbare vitamines in ons vetweefsel of in de lever opgeslagen worden. Oftewel, je lichaam legt van deze vitaminen een voorraadje aan. Dit is een overzicht van vitaminen die het lichaam nodig heeft:

Vitamine A

Vitamine A is nodig voor een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking het immuunsysteem. Ook helpt deze vitamine om scherp te blijven zien. Dierlijke producten, met name lever, is de grootste bron van vitamine A. Overigens kan het lichaam zelf ook vitamine A aanmaken, met behulp van beta-caroteen. Beta-caroteen wordt ook wel pro-vitamine A genoemd en komt onder andere voor in wortels en groene bladgroente. Zwangere vrouwen en (jonge) kinderen moeten opletten met vitamine A: voor hen kan een overschot schadelijk zijn.

Vitamine B

Vitamine B is een verzamelnaam voor acht vitaminen die binnen deze groep vallen, ook wel vitamine B-complex genoemd. Het gaat om vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. B-vitamines komen in heel veel voedingsmiddelen voor zoals vlees, melkproducten, eieren, granen en groenten.

Deze vitamines hebben ieder unieke functies in het lichaam, alhoewel er ook veel overlap is. Sommige helpen bij vermoeidheid, concentratie of bieden ondersteuning bij stress-situaties. Anderen helpen energie uit voeding vrij te maken. Je hebt deze vitamines dagelijks nodig omdat het lichaam ze niet kan opslaan. Met andere woorden: een overschot plas je uit. Een uitzondering hierop is vitamine B12. Van deze vitamine kan jouw lichaam een voorraadje opslaan.

Vitamine C

Vitamine C heeft eigenlijk geen introductie nodig: het is de bekendste vitamine van allemaal.

Deze vitamine zit in bessen, aardbeien, citrusvruchten, kool, paprika en aardappelen. Het ondersteunt het immuunsysteem en de opname van ijzer. Ook draagt vitamine C bij aan een sterk gebit en gezond tandvlees. Tot slot speelt deze antioxidant ook bij een rol bij de vorming van collageen.

VItamine D

Vitamine D is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en zorgt het mede voor een goede weerstand. Ons lichaam kan met behulp van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Daarnaast kunnen we het ook uit voeding halen: vette vis, vlees en eieren bevatten vitamine D. Ook wordt deze vitamine toegevoegd aan bak- en braadproducten en margarine. Bepaalde doelgroepen hebben extra vitamine D in de vorm van een supplement nodig. Het gaat hierbij om kinderen tot 4 jaar, ouderen, mensen met een donkere huidskleur en mensen die weinig buiten komen.

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant. Antioxidanten bieden bescherming tegen vrije radicalen en voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine E zit in zonnebloemolie, noten, zaden, pinda's, graanproducten, groenten en fruit. Een tekort aan deze vitamine komt vrijwel niet voor.

Vitamine K

Vitamine K is waarschijnlijk de minst bekende vitamine uit dit rijtje. Deze vitamine helpt bij de normale bloedstolling en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Er bestaan twee soorten vitamine K: K1 en K2. K1 komt voor in voedingsmiddelen, waaronder groene bladgroenten, fruit, zuivel, vlees, eieren en granen. K2 wordt in onze darmen aangemaakt door darmbacteriën.

Multivitamines

Vitamines worden vaak gecombineerd (al dan niet met mineralen) tot één multivitamine supplement. Multivitamines bevatten alle dertien vitamines in één capsule of tablet. Dat kan ontzettend handig zijn: veel vitamines vullen elkaar aan. Bovendien weet je zeker dat je alle benodigde vitaminen binnenkrijgt. Let wel op dat je voor een natuurlijk supplement kiest: natuurlijke vitamines worden eenvoudiger door ons lichaam opgenomen dan synthetische varianten.

Vitamines kopen bij De Gezonde Wereld

Ben je op zoek naar natuurlijke vitamines van uitstekende kwaliteit? Bestel ze dan bij De Gezonde Wereld! Of je nu op zoek bent naar een multivitamine, of een vitamine D-supplement, bij ons vind je alleen hoogwaardige supplementen. Heb je nog vragen over één van onze producten? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies.