Reishi

Foto-tabel
sort-descending
Reishi Spore Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Reishi Extract Bio [Ganoderma lucidum] (Pure Mushrooms) 60 capsules Korting
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 19,95
Reishi [Ganoderma lucidum] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Organic Reishi 800mg (Together Health) 60caps Korting
Speciale prijs 24,75 Normale prijs 32,95
Reishi Premium 400mg (Mattisson) 60caps
Reishi Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Reishi Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 60caps
Reishi Spore | Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Reishi Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30 ml
Reishi Zen Koffie | Bio (Mushrooms4Life) 64 gram Biologisch
Reishi Cacao Latte Bio (Mushrooms4Life) 140 gram Biologisch
Reishi Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms4Life) 60gr Korting
Speciale prijs 25,99 Normale prijs 34,95
Fermented Reishi Spores Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Kef-Flamex Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Myco Blend Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch

15 Items

Ben je al bekend met de reishi paddenstoel? Bekijk hier alle reishi (Ganoderma Lucidum) supplementen van De Gezonde Wereld.

Wat is reishi?

Reishi staat bekend als een van de meest populaire ingrediënten binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Maar wat is het precies? Reishi (Ganoderma lucidum) is een paddenstoel die groeit op boomstammen van beuken- en eikenbomen in het Noordelijk Halfrond, waaronder Noord-Amerika, Azië en Europa. De paddenstoel heeft een kenmerkende uiterlijk met een glanzend, lakachtig oppervlak en een platte hoed die vaak een dieprode kleur heeft. Reishi wordt ook wel 'lingzhi' genoemd, wat in het Chinees 'spirituele potentie' betekent. Het wordt beschouwd als een symbool van gezondheid en welzijn.

Waar is reishi goed voor?

Wat maakt de paddenstoel zo bijzonder? Reishi bevat verschillende bioactieve stoffen, waaronder polysachariden, triterpenen en antioxidanten. Deze stoffen hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Polysachariden, zoals bèta-glucanen, worden geprezen om hun ondersteunende werking op het immuunsysteem*. Triterpenen zijn bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen*.

Daarnaast wordt reishi traditioneel gebruikt ter ondersteuning van de vitaliteit, energie en het algemene welzijn*. Het wordt ook beschouwd als een adaptogene paddenstoel, wat betekent dat het kan helpen om het lichaam beter om te gaan met stress*.

*Gezondheidsclaims zijn in behandeling bij de ESFA.

Hoe gebruik je Reishi paddenstoelen?

Reishi heeft een bittere smaak en wordt daarom over het algemeen niet culinair gebruikt. In plaats daarvan wordt de paddenstoel meestal als supplement ingenomen. Reishi-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeder, capsules en tincturen. Het poeder kan worden toegevoegd aan drankjes, smoothies, yoghurt of andere voedingsmiddelen. Capsules zijn handig voor dagelijks gebruik, terwijl tincturen worden ingenomen door enkele druppels onder de tong aan te brengen en door te slikken.

Bij De Gezonde Wereld zijn Reishi-supplementen verkrijgbaar als poeders, tincturen en capsules.

Let op: Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener voordat je een nieuw supplement aan je dieet toevoegt, met name als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Reishi poeder

Reishi in poedervorm is bij De Gezonde Wereld verkrijgbaar als extract. Een extract is zeer geconcentreerd, waardoor het vele malen sterker is dan gemalen reishi. Reishi poederextract is op vele manieren te gebruiken: voeg het toe aan koffies, smoothies, (plantaardige) melk of aan baksels.

Tincturen met reishi

Daarnaast is reishi ook verkrijgbaar als tinctuur. Een tinctuur is een vloeibaar extract opgelost in alcohol. Je gebruikt een tinctuur door (met behulp van het pipetje) enkele druppels onder de tong aan te brengen en het vervolgens door te slikken. Het grote voordeel is dat de werkzame stoffen snel via het mondslijmvlies opgenomen worden. Wees er wel op voorbereid dat de smaak van een tinctuur wat sterk kan zijn. Mocht je de smaak van reishi tinctuur niet aangenaam vinden, dan is het ook mogelijk om het extract toe te voegen aan een glas water, aan smoothies en warme dranken, yoghurt of als ingrediënt tijdens het bakken.

Reishi capsules

De inhoud van een reishi capsule is meestal gelijk aan die van een poeder extract. Echter, het voordeel van capsules is dat je op die manier altijd een gepaste hoeveelheid reishi extract binnenkrijgt. Bovendien zijn ze makkelijk in gebruik. Je hoeft ze alleen maar met wat water door te slikken.

Kies voor biologische reishi supplementen

Of je nu op zoek bent naar capsules, poeder of tinctuur, bij De Gezonde Wereld bieden we diverse hoogwaardige en biologische reishi-producten van verschillende merken aan. Wij geven de voorkeur aan biologische producten vanwege de belangrijke rol die paddenstoelen spelen bij het opnemen van stoffen uit de omgeving, zowel goed als slecht. Een schone omgeving is daarom cruciaal voor onze gezondheid. Wil je reishi zelf eens proberen? Dan kun je kiezen voor een van de volgende geheel biologische merken.

Pure Mushrooms

Pure Mushrooms combineert in hun supplement reishi met acerola, een tropische bes die onder andere groeit in Zuid-Amerika. Acerola-bessen zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C, waardoor ze krachtige voedingsstoffen zijn. De combinatie van reishi en acerola ondersteunt bij het behoud van de natuurlijke balans van ons lichaam. Elke capsule bevat 320 mg reishi-extract en 20 mg acerola.

De supplementen van Pure Mushrooms worden onafhankelijk getest om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van chemicaliën, pesticiden en andere synthetische stoffen. Alle ingrediënten zijn biologisch en veganistisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Mushrooms4life

Mushrooms For Life biedt niet alleen reishi capsules aan, maar ook reishi poeder en reishi lattes in hun assortiment. De reishi latte van Mushrooms4Life is op smaak gebracht met romige kokosnoot en cacao, wat het heerlijk maakt om te drinken. Alle producten van Mushrooms4Life zijn biologisch en door onafhankelijke laboratoria getest om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

KÄÄPÄ Mushrooms

Geen fan van capsules? Probeer dan eens een tinctuur met reishi, zoals van KÄÄPÄ Mushrooms. Het voordeel van KÄÄPÄ Mushrooms is dat alle paddenstoelen in Finland groeien en daar worden verpakt. Bij de productie worden alleen de biologische vruchtlichamen van de paddenstoelen gebruikt. Bovendien heeft KÄÄPÄ de Extraction 2.0-methode ontwikkeld. Met dit speciale extractieproces worden alle waardevolle bestanddelen uit de reishi-paddenstoel geëxtraheerd.

Reishi kopen bij De Gezonde Wereld

Reishi supplementen zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij je wel voorzien van persoonlijk advies. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!