Cordyceps

Ontdek ons ruime assortiment Cordyceps-mushroomproducten, waaronder capsules van Pure Mushrooms en Mushrooms For Life, verkrijgbaar in biologische en veganistische varianten.
Foto-tabel
sort-descending
Cordyceps Extract Bio [Ophiocordyceps sinensis] (Pure Mushrooms) 60 capsules Korting
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 19,95
Cordyceps [Ophiocordyceps sinensis] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Cordyceps Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms4Life) 60gr Biologisch
Cordyceps Bio 525mg (Mattisson) 60caps Biologisch
Cordyceps Bio 800mg (Vitals) 60caps Biologisch
Cordyceps Power Koffie | Bio (Mushrooms4Life) 60 gram Biologisch
Cordyceps Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 60caps
Fermented Cordyceps Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 25,99 Normale prijs 34,95
Fermented Myco Blend Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Cordyceps Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30ml
Cordyceps Rode Biet Latte Bio (Mushrooms4Life) 130 gram Biologisch

11 Items

Shop hier ons uitgebreide assortiment cordyceps mushroom producten waaronder cordyceps capsules van Pure Mushrooms en Mushrooms4Life.

Ben je al bekend met de cordyceps paddenstoel? Cordyceps is een schimmel die oorspronkelijk voorkomt op de hoogvlaktes in China, Nepal en het Himalayagebergte. Het is niet zomaar een paddenstoel: het parasiteert op rupsen en insecten. De schimmel laat sporen achter in het lichaam van de rups, waarna een knotsvormige paddenstoel aan de kop ontspruit en boven de grond uitgroeit. De letterlijk betekenis van ‘cordyceps’ is dan ook ‘knotshoofd’, een verwijzing naar de vorm van de paddenstoel.

In China staat de cordyceps ook wel bekend onder de naam ‘Dong Chong Xia Cao’, dit betekent letterlijk ‘Winterworm Zomergras’. Met deze naam wordt bedoeld dat een worm in de winter transformeert tot een plant in de zomer.

Cordyceps: een keizerlijke paddenstoel

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde is cordyceps één van de meest gewaardeerde paddenstoelen. Volgens traditie werd Cordyceps met de hand geoogst voor medicinaal gebruik. De wilde - en met de hand geoogste - cordyceps is zeer zeldzaam en daarom ontzettend kostbaar. Cordyceps was vroeger zo waardevol dat alleen de keizer in China het mocht gebruiken. De schimmel werd mede om zijn zeldzaamheid als keizerlijke paddenstoel beschouwd.

Plantaardige cordyceps

Gelukkig kan de paddenstoel prima op veganistische wijze gekweekt worden (bijvoorbeeld op een substraat van rijst), waardoor er geen rupsen aan te pas komen. Het voortbestaan van de rupsen blijft zo behouden en dierenleed blijft bespaard. Een ander voordeel van gekweekte Cordyceps is dat het geen zware metalen of gifstoffen bevat. De omgeving is immers zeer steriel. Gekweekte Cordyceps is van zeer zuivere kwaliteit én heeft dezelfde voedingswaarde als ‘wilde’ cordyceps.

Ingrediënten van cordyceps

Cordyceps bevat eiwitten, aminozuren, cordycepszuren en polysachariden. Cordycepszuur is een antioxidant dat vrije radicalen helpt bestrijden. Polysachariden zijn essentiële koolhydraten die we nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Helaas kan ons lichaam ze zelf niet aanmaken. Polysachariden dienen we daarom via voeding en supplementen binnen te krijgen.

Cordyceps producten

Bij De Gezonde Wereld zijn diverse cordyceps producten verkrijgbaar, onder andere van Pure Mushrooms en Mushrooms4Life.

Pure Mushrooms

De cordyceps capsules van Pure Mushrooms zijn biologisch en vegan. Alle ingrediënten van Pure Mushrooms zijn biologisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Deze cordyceps paddenstoelen zijn gekweekt op een natuurlijke voedingsbodem met biologische rijst. De supplementen van Pure Mushrooms bevatten geen chemicaliën, pesticiden of andere synthetische stoffen.

Nadat de cordyceps paddenstoelen volgroeid zijn, worden ze geoogst, gedroogd en vermalen tot zeer fijn poeder. Vervolgens wordt het poeder door middel van heet-water-extractie verwerkt tot een extract. Dit extract is super geconcentreerd: ze bevatten een hoge concentratie aan polysachariden (minimaal 30%). Met acerola, een krachtig antioxidant en rijk aan vitamine C.

Mushrooms4Life

Mushrooms4Life heeft naast cordyceps capsules ook cordyceps poeder, koffie en latte in het assortiment. De cordyceps latte van Mushrooms4Life is heerlijk op smaak gebracht met romige kokosnoot en bevat tevens nitraatrijk bietensap voor een perfecte pre-workout. De biologische cordyceps producten van Mushrooms4Life zijn door een onafhankelijk laboratorium getest op zware metalen, pesticiden en verontreinigingen, zodat je profiteert van de zuiverste ingrediënten.

Cordyceps kopen bij De Gezonde Wereld

Cordyceps supplementen zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. Heb je nog vragen over deze bijzondere paddenstoel of wil je weten welk cordyceps supplement het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice.