Kruidensupplementen

Kruidensupplementen kopen voor een boost van je natuurlijke gezondheid? Bio Spirulina, Gember, Paddenstoelen en Ayurveda producten.
Foto-tabel
sort-descending
Stress Aid Complex (Together Health) 30caps
Fermented Red Ginseng Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Garlic Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Astragalus Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Lemon Balm Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Passion Flower Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 26,50
Fermented Valerian Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented True Adaptogens Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 25,50 Normale prijs 32,95
Fermented Night Time Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 26,50
Fermented Natural Nootropic Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Wisdom Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Tranquillity Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 26,50
Fermented Kef-Flamex Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Reishi Spores Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Lion's Mane Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Cordyceps Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 25,99 Normale prijs 34,95
Organic Ashwagandha & Black Pepper Extract (Ayurvediq) 120caps Biologisch
Your Flora - Sensitive Gefermenteerde Pepermunt Citroenmelisse Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Family Gefermenteerde Baobab Banaan Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Your Flora - Gold Spice Gefermenteerde Gember Kurkuma Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch

Kruiden supplementen bieden een krachtige ondersteuning voor een natuurlijke balans en gezondheid. In vele culturen en traditionele geneeswijzen spelen kruiden een belangrijke rol. Bij de Traditionele Chinese Geneeskunde, de Ayurvedische kruidenleer en de Noord- en Zuid-Amerikaanse sjamanen is veel kennis over de gezonde effecten van kruiden en planten bekend. Maar ook dichter bij huis is de kruidengeneeskunde in Europa van oudsher een veel gebruikte alternatieve geneeswijze. 

Wat zijn kruiden supplementen?

Kruiden Supplementen, zoals gebruikt in fytotherapie of kruidengeneeskunde, zijn alle supplementen die als hoofdbestanddeel of werkzame stof planten of delen van planten bevatten. Bij De Gezonde Wereld hebben we het dan niet alleen over kruiden en specerijen, maar over alle plantaardige werkzame stoffen. Deze zogenoemde botanicals gaan van planten en paddenstoelen, tot algen, mossen en zelfs groente en fruit. Daarvan kunnen alle onderdelen gebruikt worden, afhankelijk van waar de werkzame, gezondheidsbevorderende stoffen aanwezig zijn. 

In kruiden supplementen vind je de werkzame stoffen uit onder andere:

 • Wortels
 • Bladeren
 • Paddenstoelen
 • Schors
 • Vruchten
 • Bloemen
 • Zaden
 • Gehele plant of organisme

Hoe worden kruiden supplementen gemaakt?

Om kruiden supplementen effectief te gebruiken worden ze verwerkt in capsules, tincturen, poeders of thee. Er zijn verschillende manieren om de gezonde stoffen uit kruiden te halen, ofwel te extraheren. Soms is het voldoende om de gehele wortel van bijvoorbeeld kurkuma te vermalen en te drogen. In andere gevallen, zoals bij paddenstoelen, worden de werkzame stoffen middels alcohol of heetwater-extractie gewonnen. Uit deze poeders en tincturen worden vervolgens de kruiden supplementen gemaakt zoals je ze hier bij De Gezonde Wereld vindt.

Zijn kruiden supplementen gezond?

De gezonde effecten van kruiden supplementen zijn al vele eeuwen bestudeerd. Het is niet voor niets dat deze kennis al duizenden jaren wordt doorgegeven. De huidige Westerse geneeskunde en vele medicijnen zoals antibiotica (penicilline) zijn ontstaan uit de kruidenkunde. Door de werkzame stoffen uit planten te onderzoeken en isoleren werden hier de medicijnen van tegenwoordig uit gemaakt. 

Wat kruiden supplementen zo gezond maakt zijn de vele plantenstoffen die erin zitten, zoals antioxidanten, flavonoïden en bitterstoffen. De kruidengeneeskunde gaat uit van de synergie van deze verschillende inhoudsstoffen, die extra voordeel kunnen bieden als ze gezamenlijk worden ingenomen. Om de biologische beschikbaarheid te verbeteren, ondergaan een aantal kruiden ook een fermentatieproces en worden probiotica toegevoegd om de werkzaamheid te optimaliseren.

De meest populaire kruiden supplementen

In de afgelopen jaren zijn kruiden supplementen in Nederland aan een opmars bezig, maar in de Ayurveda en Traditionele Chinese Geneeskunde worden sommigen al duizenden jaren met veel succes ingezet. De Gezonde Wereld verkoopt een aantal van de meest gebruikte kruiden supplementen ter bevordering van de natuurlijke gezondheid. We selecteren altijd op de zuiverste kwaliteit, zonder onnodige toevoegingen en waar mogelijk op basis van biologische ingrediënten.

De meest gebruikte botanicals en kruiden supplementen voor een goede gezondheid.

 • Kurkuma
 • Lion’s Mane
 • Ashwagandha
 • Triphala
 • Gember
 • Moringa
 • Maca
 • Spirulina
 • Rhodiola 
 • Echinacea
 • Ginseng
 • Heilige Basilicum 

Waar is kruidengeneeskunde goed voor?

De Kruidengeneeskunde of Fytotherapie zet verschillende botanicals in ter bevordering van de natuurlijke gezondheid. Voor specifiek advies hierover kun je het best op zoek naar een fytotherapeut of orthomoleculair therapeut. Om je toch alvast op weg te helpen, hebben we de belangrijkste eigenschappen van de best verkochte kruiden supplementen bij De Gezonde Wereld uitgelegd.

 • Reishi staat bekend om zijn krachtige ontgiftende eigenschappen* en het ondersteunen van een gezonde leverfunctie*. Het helpt ook bij het ondersteunen van het immuunsysteem*.
 • Echinacea is goed voor de luchtwegen* en ondersteunt de weerstand*. Daarbij staat het bekend om zijn antivirale en antioxidatieve werking*.
 • Triphala is een ayurvedische mix traditioneel gebruikt om zijn reinigende werking op het spijsverteringsstelsel*, waarbij het helpt bij het ontgiften van de darmen en het bevorderen van een gezonde stoelgang*.
 • Rhodiola bevordert de spierkracht en het uithoudingsvermogen bij sporters* en biedt ondersteuning bij stresssituaties en geestelijke balans.
 • Chlorella en Spirulina zijn (blauw)groene algen rijk aan chlorofyl en andere voedingsstoffen die helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en zware metalen uit je lichaam*.
 • Lion’s Mane draagt bij aan een normale concentratie en ondersteunt een goed geheugen en leervermogen*.
 • Kurkuma bevordert de leverfunctie en ondersteunt een gezonde spijsvertering*. Ook heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en het helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam*

 *Evaluatie gezondheidsclaim is lopende. 

Kruiden supplementen kopen bij De Gezonde Wereld

Wil je op natuurlijke wijze je gezondheid een boost geven met kruidengeneeskunde? Bij De Gezonde Wereld vind je een groot assortiment hoge kwaliteit natuurlijke kruiden supplementen van verschillende topmerken met elk hun eigen kwaliteiten.

Zijn kruiden supplementen veilig?

De kruiden die je in supplementen terugvindt, hebben zelden directe bijwerkingen bij gezonde personen, mits je de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijdt. Veel van de producten kunnen ook gegeten worden of met mate in de keuken gebruikt worden. Echter moet je er net als bij medicijnen rekening mee houden dat er werkzame stoffen in zitten. Te veel hiervan kan ook negatieve effecten hebben. Overleg in het geval van ziekte of medicijngebruik daarom altijd eerst met je arts als je kruiden supplementen wilt gaan gebruiken.