Zink

Op zoek naar een voedingssupplement met zink? Bij De Gezonde Wereld vind je hoogwaardige zink supplementen die essentieel zijn voor een gezond lichaam!
Foto-tabel
sort-descending
Organic Bio-Zinc (Together Health) 30caps Biologisch
Stress Aid Complex (Together Health) 30caps
Immune Support (Together Health) 30caps Korting
Speciale prijs 10,99 Normale prijs 14,95
Beautiful Hair, Skin & Nail (Together Health) 60caps
Primal Goddess Haar en Nagels Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram
Osteo Collagen Bot en Schildklier Collageen Poeder (Planet Paleo) 175 gram

6 Items

Op zoek naar een voedingssupplement met zink? Shop bij De Gezonde Wereld voor zink supplementen.

Het belang van zink: een onmisbaar mineraal voor een gezond lichaam

Zink is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in het behoud van een optimale gezondheid. Het is betrokken bij talloze biologische processen en speelt een rol bij de werking van meer dan 300 enzymen in ons lichaam.

Waar is zink goed voor?

Waar is zink goed voor? Zink is van vitaal belang voor een gezond immuunsysteem, omdat het de productie en werking van witte bloedcellen stimuleert. Het speelt ook een rol bij wondgenezing, DNA-synthese en celgroei. Bovendien is zink betrokken bij de omzetting van voedsel in energie en ondersteunt het een gezonde stofwisseling.

Daarnaast speelt zink een belangrijke rol bij de groei en ontwikkeling van kinderen, de vruchtbaarheid en de voortplanting. Het is ook essentieel voor een gezonde huid, nagels en haar.

Wat zijn de gevolgen van een zinktekort?

Een tekort aan zink kan verschillende negatieve effecten hebben op het lichaam. Enkele van de mogelijke gevolgen van een zinktekort zijn:

  • Verzwakt immuunsysteem: zink is essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Een tekort aan zink kan leiden tot een verminderde activiteit van witte bloedcellen, waardoor de weerstand tegen infecties verzwakt.
  • Achterblijvende groei: zink is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling, vooral bij kinderen. Een tekort aan zink kan leiden tot groeiachterstand.
  • Huidaandoeningen: zink speelt een rol bij de gezondheid van de huid. Een tekort kan leiden tot huidaandoeningen zoals eczeem, acne, droge huid en vertraagde wondgenezing.
  • Verminderde cognitieve functie: zink is betrokken bij de normale functie van neurotransmitters in de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor de communicatie tussen zenuwcellen. Een tekort aan zink kan leiden tot verminderde cognitieve functie, concentratieproblemen en stemmingsstoornissen.
  • Verminderde vruchtbaarheid: zink is belangrijk voor de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Een tekort aan zink kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid, verminderde spermakwaliteit en menstruatieproblemen.

Bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon komt een zinktekort niet vaak voor. Echter, bepaalde groepen mensen hebben mogelijk een verhoogd risico op een tekort, zoals vegetariërs en veganisten, mensen met spijsverteringsproblemen die de opname van voedingsstoffen belemmeren en personen die alcohol misbruiken.

Als je vermoedt dat je een zinktekort hebt of als je symptomen ervaart die wijzen op een tekort, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Een medische professional kan met behulp van een bloedonderzoek het zinkniveau vaststellen en indien nodig aanbevelingen doen voor een supplement.

Bronnen van zink

Zink komt in verschillende voedingsmiddelen voor, zowel van dierlijke als van plantaardige oorsprong. Enkele goede bronnen van zink zijn vlees, schaaldieren, gevogelte, eieren, zuivelproducten, volle granen, noten en zaden. Hierbij geldt dat zink uit dierlijke bronnen beter opgenomen wordt door het lichaam. Dit komt doordat plantaardige bronnen fytaat bevatten. Dit is een zuur dat zich in plantaardige voedingsmiddelen bevindt en de opname van onder andere zink verhindert. Uiteraard is het belangrijk om een gevarieerd dieet te hebben om voldoende zink binnen te krijgen.

Aanbevolen dagelijkse inname van zink

De aanbevolen dagelijkse inname van zink varieert afhankelijk van de leeftijd en geslacht. Voor volwassen mannen wordt een inname van ongeveer 11 milligram per dag aanbevolen, terwijl vrouwen ongeveer 8 milligram per dag nodig hebben. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben nog iets meer zink nodig, namelijk 11 milligram per dag.

Zinksupplementen kunnen worden overwogen als aanvulling op de voeding, vooral bij mensen met een verhoogde behoefte aan zink of die moeite hebben om voldoende zink uit voedselbronnen te halen. Het is echter altijd raadzaam om vooraf een zorgverlener te raadplegen voordat je begint met het nemen van supplementen.

Zink capsules van Together Health

Together health staat voor het leveren van natuurlijke supplementen die gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. Daarom bestaan de zink capsules van Together Health uit biologische ingrediënten en zijn ze vrij van synthetische additieven.

Wat Together Health onderscheidt, is hun focus op duurzaamheid en ethische praktijken. Ze gebruiken alleen ingrediënten die afkomstig zijn van duurzame bronnen en werken samen met leveranciers die zich inzetten voor biologische landbouw. Bovendien zijn al hun producten geschikt voor vegetariërs en veganisten en worden ze verpakt in recyclebare materialen om het milieu te sparen.

Zink gummies van Yumi Nutrition

De zink gummies van Yumi Nutrition worden geproduceerd volgens strikte richtlijnen en bevatten alleen hoogwaardige ingrediënten. Bovendien zijn ze vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen, waardoor je kunt vertrouwen op een puur en natuurlijk product.

Yumi Nutrition staat voor gebruiksgemak en plezier bij het nemen van supplementen. Hun zink supplement is verkrijgbaar in de vorm van zachte kauwbare gummies, die niet alleen lekker zijn, maar ook gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Dit maakt het nemen van je dagelijkse dosis zink een plezierige en handige ervaring.

Zink kopen bij De Gezonde Wereld

Zink is een essentieel mineraal met vele voordelen voor de gezondheid. Hoogwaardige zinksupplementen van Together Health en Yumi Nutrition zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. Heb je een vraag over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!