Kurkuma

Foto-tabel
sort-descending
Curcumin & Turmeric Complex (Together Health) 30caps Korting
Speciale prijs 9,99 Normale prijs 12,95
Fermented Turmeric Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Organic Turmeric, Ginger & Black Pepper Extract (Ayurvediq Wellness) 120caps Biologisch
Organic Bone Broth Collagen Protein Golden Turmeric (Planet Paleo) Biologisch

Vanaf 24,99

Turmeric Capsules Bio (Taka Turmeric) Biologisch

Vanaf 12,95

Kurkuma Thee Ginger & Lemon Bio (Taka Turmeric) 15 zakjes Biologisch
Joint Aid Herbal Complex (Together Health) 30caps
Pure Collagen - Turmeric Latte (Planet Paleo) 260gr
Your Flora - Gold Spice Gefermenteerde Gember Kurkuma Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Kef-Flamex Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Chamomile & Rosehip Kurkuma Thee Bio 1000mg (Taka Turmeric) 15 zakjes Korting
Speciale prijs 3,50 Normale prijs 4,95
Kurkuma Thee Masala Chai Bio (Taka Turmeric) 15 zakjes Biologisch
Kurkuma Thee Rooibos & Honeybush Bio (Taka Turmeric) 15 zakjes Biologisch
Kurkuma Thee Hibiscus & Cinnamon Bio (Taka Turmeric) 15 zakjes Biologisch
Active Collagen Actief Collageen Poeder (Planet Paleo) 210 gram

15 Items

Kurkuma thee, -latte’s en capsules: kurkuma is een veelzijdig kruid en erg gezond. Waar is kurkuma goed voor? Dat leggen wij je uit!

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een specerij en niet meer uit onze keuken weg te denken. Je herkent de specerij aan zijn felgele kleur en mild bittere smaak. Het wordt vooral als smaakmaker in allerlei curry’s en soepen toegepast, maar ook wel als goedkope vervanger van saffraan om rijst en andere gerechten geel te kleuren.

Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de plant Curcuma Longa en wordt in het Nederlands ‘Indiase geelwortel’ genoemd. Daarnaast staat het kruid ook bekend als koenjit of turmeric. De meeste kurkuma wordt in India gekweekt waar het klimaat perfect is voor de kurkumaplant.

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma is - naast een populair keuken specerij - een superfood dat al duizenden jaren als Ayurvedisch kruidengeneesmiddel wordt gebruikt. Kurkuma bevat een actief ingrediënt genaamd curcumine, een krachtig antioxidant waar allerlei gezondheidseigenschappen aan toe wordt geschreven. De specerij bevat vele vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine B6, ijzer, magnesium en kalium.

Om optimaal van de eigenschappen van curcumine te profiteren, wordt dit bestanddeel vaak gecombineerd met zwarte peper. Dit is omdat zwarte peper de opneembaarheid van curcumine vele malen verhoogt. Kurkuma wordt vaak verwerkt tot voedingssupplementen (zoals capsules). Daarnaast vind je bij De Gezonde Wereld smaakvolle kurkuma thee en kurkuma lattes.

Kurkuma thee

Wist je dat je kurkuma thee heel eenvoudig zelf kan maken? Het werkt hetzelfde als gemberthee: je snijdt een kurkumawortel in plakjes en laat deze in heet water trekken. Kurkuma thee is van nature vrij van theïne en cafeïne en is daarom geschikt voor ieder moment van de dag.

Voor een extra lekkere thee combineer je kurkuma met andere kruiden. Zo is de biologische Hemp & Turmeric thee van Dutch Harvest gecombineerd met hennep en bevat het daarnaast een vleugje citroengras, gember, vlierbloesem en zwarte peper. Met één theelepel losse thee kan je een heerlijk kop kurkuma thee zetten.

Gaat je voorkeur liever uit naar een theezakje? Dat kan uiteraard ook! De kurkuma thee van Taka Turmeric is verkrijgbaar in vier heerlijke smaken, zoals ginger & lemon, hibiscus & cinnamon, rooibos & honeybush en masala chai.

Kurkuma latte

Wellicht heb je wel eens van ‘Golden milk’ gehoord. Golden Milk is een warm drankje met een prachtige goudgele kleur. Je maakt het met (plantaardige) melk, kurkuma, verschillende specerijen en een beetje honing. Erg lekker tijdens de wintermaanden of als je je niet helemaal fit voelt.

Binnen ons assortiment vind je diverse merken kurkuma lattes. Zo hoef je niet zelf kruiden en specerijen te mixen, maar is de latte kant-en-klaar. Wel zo makkelijk! Probeer eens de kurkuma latte van Mushrooms4Life: een poeder verrijkt met chaga (een bijzondere paddenstoel met nutritionele eigenschappen), kokosmelk en specerijen.

Kurkuma supplementen

Kurkuma wordt ook gebruikt als voedingssupplement. Door de positieve effecten van curcumine als antioxidant zijn er tegenwoordig verschillende kurkuma supplementen verkrijgbaar, zoals kurkuma capsules. BIj De Gezonde Wereld vind je kurkuma capsules van Living Nutrition, Together en Taka Turmeric.

Kurkuma kopen bij De Gezonde Wereld

Ben je nieuwsgierig geworden naar kurkuma? De Gezonde Wereld heeft een breed assortiment kurkuma producten, zoals kurkuma capsules, kurkuma thee en kurkuma latte. Ervaar het nu zelf. Heb je nog vragen over kurkuma producten of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.