Magnesium

Shop hier ons uitgebreide assortiment magnesium tabletten (waaronder magnesium citraat), magnesium olie en magnesium vlokken.
Foto-tabel
sort-descending
Marine Magnesium (Together Health) 30caps
Magnesium Bisglycinaat 400 mg (Proviform) 90caps - 30%
Magnesium Citraat (Mattisson) 60caps - 30%
Magnesium Bisglycinaat (Mattisson) 90 tablet
Magnesium Tauraat Vegan (Mattisson) 60caps
Magnesium Malaat (Mattisson) 90caps - 30%
Magnesium Citraat Malaat (Mattisson) 120caps - 30%
Multi Magnesium (Mattisson) 90 tablet - 30%
Balance Capsules (Motion Nutrition) 60caps - 30%
Energy Support (Mattisson) 60caps - 30%
Magnesium Body Lotion + OptiMSM (OsiMagnesium) 200ml
Magnesium Foot Cream Urea, Tea Tree and Pepper Mint (OsiMagnesium) 100ml
Magnesium Bath Flakes (OsiMagnesium) 1000gr
Good Night Magnesium Bath Flakes Lavender (OsiMagnesium) 1000gr
Good Mood Magnesium Bath Flakes Mandarin (OsiMagnesium) 1000gr
Magnesium Oil + OptiMSM (OsiMagnesium) - 30%

Vanaf 11,00

Magnesium Gel (OsiMagnesium) - 30%

Vanaf 11,00

Magnesium Cooling Massage Lotion (OsiMagnesium) 200ml - 30%
Magnesium Massage Cream (OsiMagnesium) 200ml - 30%
Magnesium Cooling Sports Cream (OsiMagnesium) 200ml

Items 1-20 van 31

Wat is magnesium?

Ben jij al bekend met magnesium? Dit bijzondere mineraal is betrokken bij talloze processen in ons lichaam. Het is onder andere goed voor de spieren, voor instandhouding van sterke botten en het helpt bij vermoeidheid. Daarnaast werkt magnesium kalmerend en helpt het je spieren ontspannen. Magnesium staat daarom bekend als hét ‘anti-stress mineraal’. Zeker in tijden van stress hebben we meer magnesium nodig, omdat je lichaam dan meer van dit mineraal verbruikt. 

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal, omdat het zoveel lichaamsprocessen ondersteunt. Zo draagt magnesium bij tot de instandhouding van normale botten en een normaal gebit, helpt het bij vermoeidheid en heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Maar, zoals je in onderstaand overzicht kunt zien, doet het mineraal nog veel meer.

Wat doet magnesium?

  • Draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels;
  • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit;
  • Helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam;
  • Het ondersteunt het energieniveau;
  • Draagt bij aan een heldere geest;
  • Is goed voor de spieren;
  • En draagt bij aan fitheid.

Hoeveel magnesium heb je nodig?

De algemene dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor mannen (19-50 jaar) bedraagt 300-350 mg per dag. Voor vrouwen is dit 250-300 mg per dag. 

Waar zit magnesium in?

Magnesium komt in allerlei voedingsmiddelen voor, zoals in volkoren granen, noten, groente, zeewier, bananen en zelfs chocolade. 

Bij een gezonde, evenwichtige voeding krijg je voldoende magnesium binnen. Toch kunnen in sommige situaties een hogere behoefte aan magnesium ontstaan. Welke situaties dat zijn leggen we nader uit. 

Wanneer heeft je lichaam meer behoefte aan magnesium?

Eén van de meest voorkomende situaties waarbij je lichaam meer behoefte heeft aan meer magnesium is in tijden van stress. Stress zorgt ervoor dat je meer magnesium verbruikt dan normaal waardoor extra inname van magnesium nuttig kan zijn. 

Maar niet alleen bij stress, ook bij zwaar lichamelijk werk of als je veel sport kun je wel wat extra magnesium gebruiken. Bij intensieve beweging zweet je veel waardoor je ook weer een beetje magnesium verliest. 

Magnesiumtekort

Omdat je lichaam zelf geen magnesium kan aanmaken, is het van belang dat je magnesium via je voeding binnen krijgt. Eet je ongezond en/of drink je veel alcohol, dan kan er op den duur een magnesiumtekort ontstaan. Ook stress en overmatig sporten kunnen een magnesiumtekort veroorzaken. Bij een (langdurig) tekort aan magnesium kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel lichamelijk en psychisch.

Hoe herken je een magnesiumtekort?

Je hebt kramp in je spieren, je hebt last van vermoeidheid, maar je kan je ook prikkelbaar of lusteloos voelen. Ook menstruatiekramp, hoofdpijn en een trillend ooglid kunnen in verband staan met een magnesiumtekort. Vermoed je dat je een tekort hebt aan magnesium? Ga dan altijd eerst even langs je huisarts. Je huisarts kan middels een bloedtest een magnesiumtekort vaststellen en een magnesiumsupplement adviseren. 

Welke soort magnesium is het beste?

Er zijn veel soorten magnesiumsupplementen verkrijgbaar. Als je goed naar de verpakking kijkt zie je dat er veel soorten magnesium verbindingen bestaan, te herkennen aan namen als -citraat, -tauraat of -oxide. Wat wil dat zeggen? De magnesium in deze verbindingen is hetzelfde, alleen de stof waaraan magnesium is gebonden, verschilt. Ze zijn onderverdeeld in twee groepen, namelijk organisch gebonden magnesium en anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn de bekendste soorten:

Organisch gebonden magnesium

  • Magnesiumcitraat
  • Magnesiumtauraat
  • Magnesiumbisglycinaat

Anorganisch gebonden magnesium

  • Magnesiumsulfaat
  • Magnesiumoxide
  • Magnesiumchloride

Organisch gebonden magnesium wil zeggen dat de magnesium een verbinding heeft met stoffen die zijn afkomstig uit de levende natuur. Anorganisch gebonden magnesium is daarentegen verbonden met stoffen uit de dode natuur. Hierbij geldt dat organisch gebonden magnesium beter opneembaar is dan anorganisch gebonden magnesium. Er bestaan ook supplementen die een combinatie bevatten van verschillende soorten magnesiumverbindingen. Hierdoor bevat het supplement altijd een magnesiumverbinding die door jouw lichaam opgenomen kan worden. Daarnaast helpen ook andere vitaminen en mineralen (waaronder vitamine B6, vitamine D en het mineraal fosfor) bij een betere opname van magnesium. 

Magnesium wanneer innemen?

Veel mensen vragen zich af wat het beste tijdstip is om een magnesium supplement in te nemen. In principe maakt het tijdstip niet veel uit, alhoewel veel mensen bij voorkeur magnesium ‘s avonds (voor het slapengaan) innemen. We adviseren om magnesium supplementen altijd op hetzelfde moment van de dag in te nemen onder gelijke omstandigheden. Neem ze bijvoorbeeld in bij de maaltijd of 30 minuten voor het slapengaan.

Magnesium supplement gevaarlijk?

Nee, magnesium supplementen zijn niet gevaarlijk. Echter kan er bij het innemen van teveel magnesium wel degelijk een overschot ontstaan. Dit kan vervelende bijwerkingen geven, waaronder:

  • Diarree
  • Buikkramp
  • Een lage bloeddruk
  • Dorst
  • Misselijkheid

Ervaar je één of meer van deze symptomen? Stop dan met het gebruik van supplementen of verlaag de dosering. 

Wat is magnesiumolie?

Heb je al van magnesiumolie gehoord? Dit is een speciaal soort olie op basis van magnesium die je op je huid kunt aanbrengen. Magnesiumolie is ideaal bij stijve spieren en bij spierkramp. Perfect voor na het sporten, een flinke wandeling of zwaar lichamelijk werk. 

Het grote voordeel van magnesiumolie is dat het direct via de huid wordt opgenomen en het niet eerst de maag hoeft te passeren. Het werkt daarom erg snel. Ook voor mensen die moeite hebben om supplementen te slikken is magnesiumolie uitstekend geschikt. Ze kunnen op die manier het magnesiumgehalte in het lichaam aanvullen, zonder pillen te slikken. Het nadeel van magnesiumolie is dat het een prikkelend gevoel kan geven op de huid. Dit heeft vaak met de zuurgraad van de huid te maken. Hoe zuurder de huid, hoe meer de olie kan prikken. Als je dit ervaart, kan je geneigd zijn het gebruik van magnesiumolie te staken. Toch is een prikkelend gevoel na het gebruik van magnesiumolie juist een aanwijzing dat je lichaam meer magnesium nodig heeft. Ervaar je bijwerkingen na het gebruik van magnesiumolie? Het kan helpen om eerst de huid een beetje vochtig te maken met water en pas daarna de magnesiumolie aan te brengen.

Magnesium supplement kopen bij De Gezonde Wereld

Wil je de ontspannende werking van magnesium zelf ervaren? Hoogwaardige magnesium supplementen zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. Heb je een vraag over onze magnesium producten? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!