Chaga

Shop hier ons uitgebreide assortiment chaga mushroom producten waaronder chaga capsules van Pure Mushrooms, Mushrooms4Life of Chaga Health.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Shop hier ons uitgebreide assortiment chaga mushroom producten waaronder chaga capsules van Pure Mushrooms, Mushrooms4Life of Chaga Health.

De Chaga paddenstoel (Inonotus obliquus) groeit op de bast van berkenbomen in koude gebieden, waaronder Scandinavië, Lapland, Siberië en Canada. Chaga ziet er niet uit als een ‘gewone’ paddenstoel, maar heeft het uiterlijk van zwartgeblakerde kolen. De binnenkant van de paddenstoel heeft een geel tot oranjebruine kleur. Chaga groeit door zich op een knoest van een berkenboom te nestelen en zo allerlei voedingsstoffen uit de boom te onttrekken. Deze voedingsstoffen komen vervolgens in de paddenstoel terecht, waardoor chaga rijk is aan antioxidanten.

Chaga kent een lange geschiedenis

Het gebruik van Chaga kent een lange geschiedenis. Het woord ‘Chaga’ betekent letterlijk ‘paddenstoel’ in het oud-Russisch. Al sinds de middeleeuwen maakte men volgens de Russische volksgeneeskunde chaga thee voor de behandeling van virale en bacteriële infecties. Tot de dag van vandaag wordt in Noord- en Oost-Europa nog steeds thee getrokken van de Chaga paddenstoel.

Ook in andere culturen is de chaga paddenstoel zeer geliefd. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de chaga paddenstoel als een echte superfood gezien. De Chinezen noemen het de ‘koning der paddenstoelen’. In Siberië kent men Chaga ‘het geschenk van God’ en in Japan als ‘de diamant van het bos’.

Rijk aan antioxidanten

Er wordt wel eens gezegd dat chaga - van alle voedingsbronnen op aarde - de meeste antioxidanten bevat. Antioxidanten zijn stofjes die je lichaam helpen om bepaalde giftige stoffen (ook wel vrije radicalen genoemd) te neutraliseren, waardoor ze onschadelijk gemaakt worden. Vrije radicalen kunnen gezonde cellen beschadigen, met als gevolg dat het lichaam veroudert. Antioxidanten helpen je cellen te beschermen waardoor ze een bijdrage kunnen leveren aan het vertragen van het verouderingsproces.

Chaga producten

Bij De Gezonde Wereld vind je diverse merken met chaga producten in het assortiment, onder andere van Pure Mushrooms, Mushrooms4Life en Chaga Health.

Pure Mushrooms

De Chaga capsules van Pure Mushrooms zijn biologisch en vegan. Alle ingrediënten van Pure Mushrooms zijn biologisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Nadat de chaga paddenstoelen volgroeid zijn, worden ze geoogst, gedroogd en vermalen tot zeer fijn poeder. Vervolgens wordt het poeder door middel van heet-water-extractie verwerkt tot een extract. Dit extract is super geconcentreerd: ze bevatten een hoge concentratie aan polysachariden (minimaal 30%).Met acerola, een krachtig antioxidant en rijk aan vitamine C.

Mushrooms4Life

Mushrooms4Life heeft naast chaga capsules ook Chaga poeder en latte in het assortiment. De chaga latte van Mushrooms4Life is heerlijk op smaak gebracht met romige kokosnoot en een vleugje pittige kurkuma, gember en zwarte peper. De biologische chaga producten van Mushrooms 4 Life zijn door een onafhankelijk laboratorium getest op zware metalen, pesticiden en verontreinigingen, zodat je profiteert van de zuiverste ingrediënten.

Chaga Health

Bij Chaga Health uit Estland staat de chaga paddenstoel in de schijnwerpers. Estland is een klein land waarvan een derde uit biologisch gecertificeerde bossen bestaat. Uit deze bossen worden chaga paddenstoelen met de hand geplukt voor de Chaga Health producten. Het assortiment van Chaga Health bestaat uit elixers, poeders en onbewerkte chaga stukken.

Chaga kopen bij De Gezonde Wereld

Chaga supplementen zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. Heb je nog vragen over chaga of wil je weten welk chaga supplement het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice.