Hersenen & Concentratie

Op zoek naar supplementen die hersenen en concentratie ondersteunen? Zoek niet verder! Vind hier alle supplementen die goed zijn voor het brein, waaronder omega 3, vitamine B, vitamine C, ijzer en zink.
Foto-tabel
sort-descending
Organic Bio-Zinc (Together Health) 30caps Biologisch
B-Vitamin Complex (Together Health) 30caps
Marine Magnesium (Together Health) 30caps
Mushroom B12 (Together Health) 30caps
Algae Omega 3 (Together Health) 30caps
17,95
Citrus Vitamin C (Together Health) 30caps
Organic Seaweed Iodine (Together Health) 30caps Biologisch
Gentle Iron Complex (Together Health) 30caps
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Capsules Bio (Pure Mushrooms) Biologisch

Vanaf 19,95

Lion's Mane Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 60caps
Fermented Red Ginseng Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Natural Nootropic Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Lion's Mane Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Iron Gummies (Vegums)

Vanaf 7,50

Algae Omega 3 Gummies (Vegums)

Vanaf 10,95

Lion's Mane Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Brain & Body Creatine Capsules (Motion Nutrition) 120caps
Lion's Mane Bio 400mg (Mattisson) 60caps Biologisch
Focus Blend Mix Mushrooms & Adaptogens Bio (Four Sigmatic) 60gr Biologisch
Omega-3 visolie DHA & EPA (Arctic Blue) 60caps

Het belang van gezonde voeding en levensstijl voor hersenwelzijn

Je hersenen zijn grootverbruikers van energie; ze verbruiken ongeveer 25% van de energie die je dagelijks uit voeding haalt. Voor een optimale werking is het essentieel om je brein van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Een gezonde, gevarieerde voeding vormt de basis voor de werking van alle lichaamsfuncties, inclusief de hersenen. Dit, gecombineerd met een gezonde levensstijl — inclusief voldoende kwalitatieve slaap, regelmatige beweging en ontspanning — vormt de sleutel tot een gezond brein. Supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn om de hersenfunctie en concentratie te ondersteunen.

Essentiële supplementen voor hersenen en concentratie

Ons assortiment biedt een selectie van vitamines en mineralen die bekend staan om hun ondersteunende rol in de hersenfuncties:

Vitamine B

Vitamine B bestaat feitelijk uit een groep vitamines die samen het vitamine B-complex vormen. De vitamines uit deze groep zijn goed voor de hersenen, het concentratievermogen en het geheugen.

 • Vitamine B1 draagt bij aan de geestelijke veerkracht, is goed voor de leerprestatie, het geheugen en het concentratievermogen.
 • Vitamine B2 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en helpt bij vermoeidheid.
 • Vitamine B3 draagt bij aan een heldere geest en is gunstig voor een goede geestelijke balans. Ook is deze vitamine goed voor de gemoedstoestand, het geheugen, leerprestatie en het concentratievermogen.
 • Vitamine B5 ondersteunt in stress-situaties en draagt bij aan fitheid.
 • Vitamine B6 draagt bij aan normaal psychologisch functioneren, het functioneren van het geheugen en is goed voor het concentratievermogen. Ook helpt vitamine B6 bij vermoeidheid en is het goed voor het zenuwstelsel.
 • Vitamine B8 draagt bij aan leerprestaties, is goed voor de gemoedstoestand en het geheugen. Daarnaast draagt deze vitamine bij tot de normale werking van zenuwen.
 • Vitamine B11 draagt bij aan de weerstand tegen stress, is betrokken bij het geheugen en is goed voor het concentratievermogen. Het helpt tevens vermoeidheid te verminderen.
 • Vitamine B12 is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de leerprestatie. Het draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren en het speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen.

Vitamine B komt in veel voedingsmiddelen voor, waaronder zuivelproducten, vis, vlees, gevogelte, noten, granen en groenten. Let wel dat vitamine B12 uitsluitend in dierlijke producten te vinden is. Vegetariërs en veganisten hebben daarom een vitamine B12-supplement nodig.

Vitamine C

Vitamine C is algemeen bekend om zijn gunstige effect op het immuunsysteem. Echter, wat minder mensen weten, is dat deze vitamine ook goed is voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen. Vitamine C draagt bij aan een heldere geest, draagt bij aan fitheid en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Je kunt vitamine C vinden in voedingsmiddelen zoals aardappelen, fruit (zoals bessen, citrusvruchten en aardbeien) en groenten, waaronder paprika en diverse koolsoorten.

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel. Het mineraal kan het gebrek aan energie helpen verminderen. Bovendien draagt magnesium bij aan de geestelijke veerkracht, het functioneren van het geheugen, bij leerprestaties en een heldere geest. Je kunt magnesium vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder groene groenten, volkorenproducten, noten, cacao en fruit.

IJzer

IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie: het is goed voor de concentratie, het geheugen en het draagt bij aan een normale intelligentie. Het is goed bij vermoeidheid en het ondersteunt het immuunsysteem. Bronnen van ijzer omvatten volkorenproducten, vlees, vis, gevogelte, eieren, noten en zaden, waardoor het een toegankelijke voedingsstof is via diverse voedingsmiddelen.

Jodium

Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie, een normale concentratie en een normaal probleemoplossend vermogen. Het speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit en houdt de geest helder. Daarnaast zorgt jodium mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Natuurlijke bronnen van jodium omvatten vis, eieren, zuivelproducten en zeewier. Daarnaast wordt jodium vaak toegevoegd aan brood en tafelzout, bekend als gejodeerd zout, om de inname te verhogen.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan het behoud van cognitieve functies, het helpt bij geestelijke druk en inspanning en ondersteunt het geheugen en de concentratie. Dit belangrijke mineraal is te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder vlees, vis, schaaldieren, zeewier, peulvruchten en noten.

Omega 3

Onze hersenen bestaan voor een groot deel uit vetten, inclusief het essentiële omega 3 vetzuur DHA. Dit maakt het cruciaal om voldoende omega 3-vetzuren in onze voeding op te nemen. Vooral vette vis zoals zalm, tonijn en makreel zijn een rijke bron van omega 3-vetzuren. De Gezondheidsraad adviseert om minimaal een keer per week vette vis te eten. Voor wie het niet lukt om deze aanbeveling te volgen, kan een omega 3 supplement op basis van visolie of algenolie een alternatief bieden om de hersengezondheid te ondersteunen. 250 mg DHA per dag is essentieel voor de ontwikkeling en functie van de hersenen. Ook helpt deze hoeveelheid om scherp te blijven zien en ondersteunt het de conditie van het oog.

Overige supplementen voor hersenen en concentratie*:

 • Lion's Mane*
 • Bacopa monnieri (Brahmi)*
 • Ginkgo biloba*

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Supplementen voor de hersenen en concentratie kopen bij De Gezonde Wereld

Bij De Gezonde Wereld zetten we ons in om jou te voorzien van premium supplementen ter ondersteuning van hersenen en concentratie. Ontdek ons assortiment en bestel eenvoudig online. Heb je vragen of behoefte aan advies? Onze klantenservice staat klaar om je te ondersteunen. Samen werken we aan jouw gezondheidsdoelen, met de beste producten voor een optimaal functionerend brein.