Omega 3

Ontdek de voordelen van Omega-3 (DHA, EPA & ALA) met onze hoogwaardige supplementen van Arctic Blue en Together Health.
Foto-tabel
sort-descending
Algae Omega 3 (Together Health) 30caps
17,95
Algae Omega 3 Gummies (Vegums)

Vanaf 10,95

Omega-3 visolie DHA & EPA (Arctic Blue) 60caps
Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 30caps
Omega-3 algenolie ALA & DHA (Arctic Blue) 150ml
Omega-3 algenolie DHA & EPA hooggedosseerd (Arctic Blue) 150ml
Omega-3-6-9 algenolie met vitamine D3 (Arctic Blue) 150ml
Kids Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 150ml
Kids Omega-3 gummies DHA & EPA vitamine D3 (Arctic Blue) 30st
Omega-3 visolie naturel DHA & EPA (Arctic Blue) 300ml
Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 150 ml
Omega-3 algenolie DHA (Arctic Blue) 60caps
Omega-3 algenolie DHA & EPA (Arctic Blue) 90caps
Omega-3 algenolie DHA met vitamine D3 (Arctic Blue) 90caps

14 Items

Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen in onze hersengezondheid. Bekijk hier ons assortiment omega-3 supplementen.

Wat is Omega 3?

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat behoort tot de groep van meervoudig onverzadigde vetzuren. Het is 'essentieel' omdat het lichaam het niet zelf kan produceren en het dus uit voeding moet halen. Er zijn verschillende soorten omega 3-vetzuren, maar de meest voorkomende en belangrijke zijn eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA).

EPA en DHA worden vaak aangetroffen in vette vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel, terwijl ALA vooral voorkomt in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, walnoten en chiazaad. Deze vetzuren spelen een belangrijke rol in verschillende lichaamsprocessen, waaronder het behoud van een gezonde hersenfunctie, hartfunctie en cholesterol.

Waar zijn Omega 3 vetzuren goed voor?

Omega 3-vetzuren zijn van vitaal belang voor de algehele gezondheid. De omega 3 vetzuren ALA, DHA en EPA zijn goed voor het volgende:

ALA vetzuren:

 • Voor een gezond cholesterol
 • Goed voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen.

Voor beide claims geldt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 gram ALA.

DHA vetzuren:

 • De inname van DHA door de moeder (200 mg DHA per dag) draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en helpt om scherp te blijven zien (bij 250 mg DHA per dag)
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed (bij 2 gram DHA per dag)

DHA & EPA vetzuren:

 • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij 3 gram EPA en DHA per dag)
 • EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart (bij 250 mg EPA en DHA per dag)

Hoeveel Omega 3 heb je dagelijks nodig?

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Er zijn verschillende soorten omega-3 vetzuren, waaronder ALA, EPA en DHA. behoefte aan elk van deze vetzuren kan variëren op basis van leeftijd, geslacht en individuele gezondheidsbehoeften.

ALA (Alfa-linoleenzuur)

ALA is een omega-3 vetzuur dat voorkomt in plantaardige voedingsmiddelen zoals walnoten, lijnzaad en chiazaad. De aanbevolen inname van ALA is meestal gebaseerd op een percentage van de totale dagelijkse calorie-inname. Over het algemeen wordt geadviseerd dat ongeveer 1% van de dagelijkse calorieën afkomstig is van ALA. Als voorbeeld, voor een vrouw die dagelijks 2.000 kilocalorieën consumeert, komt dit neer op ongeveer 2 gram ALA per dag.

Je lichaam kan ALA voor een deel omzetten in EPA en DHA, echter is deze omzetting niet effecient. Daarom is het noodzakelijk om naast ALA ook EPA en DHA uit voeding te halen.

EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur)

EPA en DHA zijn omega-3 vetzuren die vooral worden aangetroffen in vette vis. Deze vetzuren bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van een gezond hart en een gezonde hersenfunctie. Het wordt aanbevolen om minstens twee porties vette vis per week te eten om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen.

Als je niet van vis houdt of moeite hebt om voldoende vis te eten, kunnen omega 3-supplementen met EPA en DHA een handige optie zijn. Hoeveel EPA en DHA heb je nodig? Voor volwassenen wordt een dagelijkse inname van 250-500 milligram EPA en DHA aanbevolen, hoewel sommige gezondheidsdeskundigen hogere hoeveelheden aanbevelen voor specifieke gezondheidsproblemen.

Omega 3 supplementen: een handige optie

Omega 3-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder omega 3 capsules, omega 3 olie en algenolie capsules. Deze supplementen bieden een gemakkelijke manier om de dagelijkse behoefte aan omega 3-vetzuren aan te vullen, vooral als visconsumptie geen optie is.

Omega 3 capsules zijn populair vanwege hun gebruiksgemak. Ze bevatten geconcentreerde hoeveelheden EPA en DHA en kunnen dagelijks worden ingenomen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Deze capsules zijn verkrijgbaar in verschillende merken en variëteiten, waaronder algenolie capsules van Arctic Blue en Together Health.

Hoe Omega 3 supplementen te gebruiken

Als je ervoor kiest om omega 3 supplementen te nemen, is het belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen. De dosering kan variëren afhankelijk van het merk en de concentratie van EPA en DHA in het supplement. Over het algemeen wordt aanbevolen om dagelijks één tot twee capsules in te nemen, bij voorkeur bij een maaltijd om de absorptie te verbeteren.

Naast capsules is er ook omega 3 olie te vinden. Sommige mensen geven de voorkeur aan vloeibare vis- of algenolie boven capsules vanwege de snellere opname in het lichaam. Omega 3 in vloeibare vorm kan gemakkelijk worden toegevoegd aan drankjes of voeding, waardoor het een handige keuze is voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen.

Bijwerkingen van Omega 3 supplementen

De dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 gram per dag bedragen. De aanbevolen dosering ligt echter vele malen lager, waardoor omega 3 over het algemeen veilig is voor de meeste mensen die zich aan de aanbevolen dosering houden.

Sommige mensen kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten of boeren. Het is raadzaam om omega 3 supplementen met voedsel in te nemen om deze bijwerkingen te minimaliseren. Als je echter last hebt van ernstige bijwerkingen, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts. Bij visallergie raden wij aan om plantaardige omega-3 supplementen op basis van algenolie te gebruiken.

Algenolie vs. Visolie: wat is het verschil?

Veel mensen zijn bekend met visolie als een bron van omega 3-vetzuren. Visolie wordt gewonnen uit vette vissoorten zoals zalm en makreel. Wat veel mensen echter niet weten, is dat algenolie een plantaardig alternatief is dat evenveel EPA en DHA kan leveren als visolie.

Algenolie wordt geproduceerd uit microalgen die van nature rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Deze algen vormen de basis van de voedselketen voor vissen, daarom bevatten vissen zoals zalm en makreel van nature EPA en DHA. Door algenolie te gebruiken, kunnen mensen omega 3-vetzuren binnenkrijgen zonder afhankelijk te zijn van visconsumptie.

Algenolie of Visolie: wat te kiezen?

Het kiezen tussen algenolie en visolie hangt af van je persoonlijke voorkeuren en dieetbeperkingen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 • Dieetvoorkeuren: als je vegetariër of veganist bent, is algenolie de enige plantaardige bron van EPA en DHA, waardoor het de logische keuze is.
 • Allergieën: sommige mensen zijn allergisch voor vis of hebben een intolerantie voor visolie, waardoor algenolie een veilig alternatief is.
 • Duurzaamheid: als je bezorgd bent over de overbevissing van visbestanden en het behoud van oceanen, is algenolie de duurzamere keuze, omdat het geen negatieve impact heeft op vispopulaties.
 • Gezondheidsvoordelen: beide vormen van omega 3 supplementen bieden vergelijkbare gezondheidsvoordelen, omdat ze zowel EPA als DHA bevatten. Kies degene die het beste bij je dieet en levensstijl past.

Arctic Blue algenolie: een duurzame keuze

Een bekend merk dat algenolie aanbiedt (naast visolie) is Arctic Blue. Arctic Blue algenolie is een populair supplement vanwege zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het wordt gewonnen uit geselecteerde microalgen die rijk zijn aan EPA en DHA, zonder dat daarvoor visvangst nodig is. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor mensen die zich zorgen maken over de impact van overbevissing op oceanen.

Bovendien wordt Arctic Blue algenolie geproduceerd met aandacht voor zuiverheid en kwaliteit. Het wordt vaak gezuiverd om mogelijke verontreinigingen zoals zware metalen te verwijderen, waardoor het een veilige optie is voor degenen die zich zorgen maken over de zuiverheid van hun supplementen.

Omega 3 supplementen kopen bij De Gezonde Wereld

Als je op zoek bent naar hoogwaardige omega 3 supplementen om je gezondheid te ondersteunen, dan ben je bij De Gezonde Wereld aan het juiste adres. De Gezonde Wereld is een betrouwbare bron voor voedingssupplementen en gezondheidsproducten die ontworpen zijn om je welzijn te ondersteunen.

Je vindt hier een breed assortiment aan omega 3 supplementen, waaronder capsules en vloeibare formules, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je past. Of je nu op zoek bent naar algenolie of visolie, je vindt hier verschillende keuzes om aan je specifieke behoeften te voldoen.