Paddenstoelen

Paddenstoel extracten zoals Lion’s Mane, Chaga, Reishi en Cordyceps zijn geliefde voedingssupplementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bekijk het complete assortiment hier.
Foto-tabel
sort-descending
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Capsules Bio (Pure Mushrooms) Korting

Vanaf 14,95

Lion`s Mane [Hericium erinaceus] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Chill Mix Lion`s Mane / Reishi Extract Bio (Pure Mushrooms) 60 capsules Korting
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 19,95
Fit Mix Cordyceps / Reishi / Maitake Extract Bio (Pure Mushrooms) 60 capsules Korting
Speciale prijs 14,95 Normale prijs 19,95
Organic Lion’s Mane 1000mg (Together Health) 60caps Biologisch
Lion's Mane Bio 400mg (Mattisson) 60caps Biologisch
Cordyceps Bio 525mg (Mattisson) 60caps Biologisch
Cordyceps Bio 800mg (Vitals) 60caps Biologisch
Shiitake Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Myco Beauty Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Myco Zen Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Myco O2 Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Myco Synergy Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!
Myco Synergy Paddenstoelen Capsules Bio (Mushrooms For Life) 60caps Nieuw!
Myco Beauty Paddenstoelen Capsules Bio (Mushrooms For Life) 60caps Nieuw!
Lion’s Mane - Focus Paddenstoelen Koffie  (Mushrooms For Life) 75gr Nieuw!
Organic Reishi 800mg (Together Health) 60caps Korting
Speciale prijs 24,75 Normale prijs 32,95
Reishi Premium 400mg (Mattisson) 60caps
Paddenstoelen Complex Maitake Shiitake Reishi (VitOrtho) 60caps
Reishi Spore Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms For Life) 60gr Nieuw!

Paddenstoelen worden in de Traditionele Chinese Geneeskunde al eeuwenlang toegepast. Ze bevatten interessante werkstoffen zoals polysachariden, waaronder bèta glucanen.

Ook hier in het Westen begint de populariteit in mushrooms toe te nemen: ze worden steeds vaker verwerkt in superfoods en voedingssupplementen. Bekende paddenstoelen zijn onder andere reishi, chaga, cordyceps en lion’s mane.

Paddenstoelen supplementen

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels. Elke paddenstoel is anders en heeft een unieke eigenschappen en voedingsprofiel. Voor de supplementen worden de paddenstoelen zorgvuldig geselecteerd en geëxtraheerd om zo de hoeveelheid werkzame stoffen te maximaliseren.

Biologische paddenstoelen

Wij kiezen bij voorkeur voor biologische paddenstoelen voor onze supplementen. Dit is een bewuste keuze: paddenstoelen zijn namelijk in staat alle stoffen uit hun omgeving op te nemen. Niet alleen de goede, maar ook de slechte. Wanneer er chemicaliën worden gebruikt om de groei van de paddenstoel te bevorderen, worden deze stoffen geabsorbeerd door de paddenstoelen. Daarom kiezen we voor biologische paddenstoelen, waardoor de supplementen gegarandeerd vrij zijn van chemicaliën Verder vind je in de supplementen geen additieven of bindmiddelen. De paddenstoelsupplementen die verkrijgbaar zijn bij De Gezonde Wereld bevatten het goede van de natuur en niets anders.

Hier vind je een overzicht van de verschillende paddenstoel supplementen die bij ons verkrijgbaar zijn:

Chaga

De chaga paddenstoel groeit op de barst van berkenbomen in koude klimaten, zoals in Scandinavië, Siberië en Alaska. In het latijns heet het Inonotus obliquus, in Nederland wordt het de berkenweerschijnzwam genoemd. De paddenstoel bevat betulinezuur, triterpenen en bèta-glucanen, aminozuren, voedingsvezels, mineralen, vitamine B1, B2, B3, K en D2. Van chaga wordt gezegd dat het de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding in de wereld heeft.

Cordyceps

Cordyceps wordt al duizenden jaren gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar tegenwoordig is het ook in Nederland verkrijgbaar als voedingssupplement. Van oorsprong groeit de paddenstoel in Nepal en Tibet op een hoogte van meer dan 3000 meter. Cordyceps bevat voedingsstoffen zoals vitamine B1, B2, B12, E, K, mineralen, aminozuren, polysacchariden en cordycepine. Vanwege de bijzondere eigenschappen wordt deze paddenstoel ook wel ‘keizer van de paddenstoelen’ genoemd.

Lion’s Mane

De Lion's Mane (Hericium erinaceus) kennen we hier ook wel als de pruikzwam. Het is een bijzondere paddenstoel met roomwitte stengels die lijken op leeuwenmanen. Net als andere krachtige paddenstoelen bevat de Lion’s Mane veel polysachariden, triterpenen en aminozuren. De paddenstoel bevat 19 verschillende aminozuren, waaronder de 8 aminozuren die voor ons lichaam essentieel zijn.

Shiitake

De shiitake (Lentinula edodes) is één van de bekendste paddenstoelen. Het heeft een aangename smaak, waardoor de paddenstoel een geliefd ingrediënt is in allerlei culinaire Aziatische gerechten. Daarnaast is shiitake erg gezond. Shiitake bevat vitamine D, een aantal B-vitamines (waaronder vitamine B12), vezels, mineralen en is relatief rijk aan eiwitten. Ook bevat de shiitake veel polysacchariden (beta-glucanen).

Maitake

De Maitake (Grifola frondosa, in Nederland ook wel bekend als Eikhaas) is net zoals de Shiitake een fijn ingrediënt voor Aziatische gerechten. De paddenstoel heeft een rijke smaak en is supergezond: het bevat van nature vezels, mineralen, vitamine B3 en D en diverse aminozuren.

Reishi

De Reishi paddenstoel (Ganoderma Lucidum) is bijzonder waardevol vanwege de aanwezigheid van triterpenen en polysacchariden. Van nature komt de paddenstoel voor in oerbossen van China en Japan. In Azië wordt deze paddenstoel al eeuwenlang voor allerlei holistische doeleinden ingezet; het staat ook wel bekend als de ‘paddenstoel van de onsterfelijkheid’. In Nederland kennen we de paddenstoel ook wel als Gesteelde Lakzwam. Reishi is te herkennen aan zijn glanzende roodbruine niervormige hoed.

Paddenstoelen supplementen kopen bij De Gezonde Wereld

Het gebruik van paddenstoel supplementen is een eenvoudige manier om te profiteren van nutritionele eigenschappen van paddenstoelen. Elke paddenstoel heeft unieke eigenschappen en andere voedingswaarden. Bij De Gezonde Wereld vind je diverse supplementen in het assortiment, op basis van biologische paddenstoelen. Uiteraard zijn deze voedingssupplementen van uitstekende kwaliteit. Wil je meer informatie over onze producten? Wij adviseren je graag.