Lion's Mane

Ben je al bekend met de lion’s mane paddenstoel? Bekijk hier het assortment lion’s mane supplementen Bij De Gezonde Wereld.
Foto-tabel
sort-descending
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Capsules Bio (Pure Mushrooms) Biologisch

Vanaf 19,95

Lion`s Mane [Hericium erinaceus] Bio (Mushrooms4Life) 60 capsules Biologisch
Lion’s Mane - Focus Paddenstoelen Koffie  (Mushrooms For Life) 75gr Biologisch
Lion's Mane Bio 400mg (Mattisson) 60caps Biologisch
Lion's Mane Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 60caps
Lion's Mane Paddenstoelen Extract Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) Biologisch

Vanaf 28,00

Lion's Mane Paddenstoelen Poeder Bio (Mushrooms4Life) 60gr Biologisch
Lion’s Mane Paddenstoelen Extract (Foodsporen) 30 ml
Organic Lion’s Mane 1000mg (Together Health) 60caps Biologisch
Lion`s Mane Matcha Latte Bio (Mushrooms4Life) 110 gram Biologisch
Lion’s Mane Extract Poeder Bio (KÄÄPÄ Mushrooms) 30gr Biologisch
Fermented Lion's Mane Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch
Fermented Natural Nootropic Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Wisdom Bio (Living Nutrition) 60caps Korting
Speciale prijs 22,50 Normale prijs 29,95
Fermented Myco Blend Bio (Living Nutrition) 60caps Biologisch

Niet op voorraad

15 Items

Wat is lion’s mane?

Lion’s mane geldt als één van de meest populaire ingrediënten binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Maar wat is het precies? Lion’s mane (Hericium erinaceus) is een paddenstoel die groeit op boomstammen van beuken- en de eikenbomen in het Noordelijk Halfrond, waaronder Noord-Amerika, Azië en Europa. De paddenstoel staat ook bekend onder andere namen, zoals ‘pruikzwam’, ‘pom pom’ en ‘monkey head’. Erinaceus is Latijn voor ‘egel’ en dat zie je terug in de vorm van de paddenstoel. De lion’s mane heeft namelijk sierlijke, witte stekels. Ze lijken op de stekels van een egel, maar ook op leeuwenmanen. Vandaar ook de naam. Eén ding is zeker: het is allesbehalve een standaard paddenstoel!

Waar is Lion’s Mane mushroom goed voor?

Wat maakt de paddenstoel zo bijzonder? Ten eerste bevat de lion’s mane mineralen (onder andere zink, ijzer, magnesium en kalium) en antioxidanten. Daarnaast bevat deze paddenstoel polysachariden, met name bèta-glucaan polysachariden. Dit zijn complexe vezels die voorkomen in de celwanden van paddenstoelen. Er bestaan verschillende soorten polysacchariden, maar dit type staat vooral bekend om zijn ondersteunende werking op het immuunsysteem.

Ook bevat lion’s mane hericenonen en erinacines. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stofjes de cognitieve functie van muizen verbetert, vooral als het gaat om het geheugen en de visuele herkenning. Dit komt doordat deze stoffen de productie van zenuwgroeifactor of ‘Nerve Growth Factor’ (NGF) stimuleert.

Nerve Growth Factor

Wat is Nerve Growth Factor (NGF) precies? NGF behoort tot een groep kleine eiwitachtige moleculen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van nieuwe neuronen en voor de gezondheid en het onderhoud van volwassen neuronen.

Wetenschappers zijn van mening dat NGF de groei, het onderhoud en de overleving van neuronen en axonen kan bevorderen. Er wordt ook gedacht dat het helpt bij het herstellen van de myelineschede, de isolerende laag rond de axonen.

Onderzoek op muizen heeft aangetoond dat naarmate de productie van NGF in de hersenen afneemt, het vermogen om nieuwe verbindingen te vormen en om herinneringen vast te houden wordt aangetast. Het vermoeden bestaat dat NGF degenererende zenuwen kan helpen herstellen. Dit gegeven is zeer interessant bij bepaalde hersenziektes, zoals Alzheimer. Echter is hiervoor nog wel meer onderzoek nodig.

Waar wordt lion’s mane nog meer voor gebruikt?

  • Het is goed voor het geheugen*
  • Het draag bij aan een normale concentratie*
  • Ondersteunt het leervermogen*

*Gezondheidsclaims zijn in behandeling bij de ESFA.

Hoe gebruik je lion’s mane mushrooms?

De pruikzwam kan zowel culinair als supplement worden gebruikt. Door verse lion’s mane te koken kan het verwerkt worden in allerlei (Aziatische) gerechten. Het heeft een zachte smaak die een beetje aan zeevruchten doet denken.

Bij De Gezonde Wereld is lion’s mane als voedingssupplement verkrijgbaar. Je vindt in ons assortiment poeders, tincturen en capsules met lion’s mane.

Lion’s Mane poeder

Lion's Mane in poedervorm is verkrijgbaar in twee soorten: poeder dat bestaat uit gemalen lion’s mane óf poeder dat afkomstig van een extract. Het verschil? Een extract is zeer geconcentreerd, waardoor het vele malen sterker is dan gemalen lion’s mane.

Het poeder is op vele manieren te gebruiken: voeg het toe aan koffies, smoothies, (plantaardige) melk of aan baksels.

Tincturen met lion’s mane

Een tinctuur is een vloeibaar extract opgelost in alcohol. Je gebruikt een tinctuur door (met behulp van het pipetje) enkele druppels onder de tong aan te brengen en het vervolgens door te slikken. Het grote voordeel is dat de werkzame stoffen snel via het mondslijmvlies opgenomen worden. Wees er wel op voorbereid dat de smaak van een tinctuur wat sterk kan zijn. Mocht je de smaak niet aangenaam vinden, dan is het ook mogelijk om het extract toe te voegen aan een glas water, aan smoothies en warme dranken, yoghurt of als ingrediënt tijdens het bakken.

Lion’s Mane capsules

De inhoud van een lion’s mane capsule is meestal gelijk aan een poeder extract. Echter, het voordeel van capsules is dat je op die manier altijd een gepaste hoeveelheid lion’s mane extract binnenkrijgt. Bovendien zijn ze makkelijk in gebruik. Je hoeft ze alleen maar met wat water door te slikken en klaar.

Kies voor biologische Lion’s Mane supplementen

Of je nu op zoek bent naar een capsule, poeder of een tinctuur: bij De Gezonde Wereld vind je diverse merken van hoogwaardige én biologische Lion’s Mane producten. Waarom biologisch?

Paddenstoelen zijn belangrijke schoonmakers in de natuur. Ze nemen veel stoffen op, zowel goede als slechte stoffen. Daarom is een schone omgeving, bodem en lucht erg belangrijk. Want hoe schoner de omgeving, hoe beter het is voor onze gezondheid. Wil je zelf eens lion’s mane proberen? Probeer dan eens van de volgende merken, allemaal geheel biologisch.

Pure Mushrooms

Pure Mushrooms combineert in hun paddenstoelen supplement lion’s mane met acerola. Acerola is een tropische bes - het groeit onder andere in Zuid-Amerika. Acerola bessen zijn één van de krachtige antioxidanten en zitten boordevol met vitamine C. Lion’s mane met acerola is een krachtige combinatie die ons lichaam helpt bij het behouden van een natuurlijke balans. Een capsule bevat 320 mg Lion’s mane extract en 20 mg acerola.

De supplementen van Pure Mushrooms zijn onafhankelijk getest, zodat ze er zeker van zijn dat de producten geen chemicaliën, pesticiden of andere synthetische stoffen bevatten. Alle ingrediënten zijn biologisch en veganistisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Mushrooms4life

Mushrooms4Life heeft naast lion’s mane capsules ook poeder en lattes met lions mane in het assortiment. De lion's mane latte van Mushrooms4Life is heerlijk op smaak gebracht met romige kokosnoot en matcha. De biologische lion’s mane producten van Mushrooms4Life zijn door een onafhankelijk laboratorium getest om zo de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen.

KÄÄPÄ Mushrooms

Liever geen capsule? Probeer dan eens een tinctuur met lion’s mane. Het voordeel van KÄÄPÄ Mushrooms is dat alle paddenstoelen in Finland groeien én daar worden verpakt. Bij de productie worden uitsluitend de biologische vruchtlichamen van de paddenstoelen gebruikt. Daarbij heeft KAAPA de Extraction 2.0-methode ontwikkeld. Dankzij dit speciale extractieproces worden alle waardevolle bestanddelen uit de lion’s mane geëxtraheerd.

Lion’s Mane kopen bij De Gezonde Wereld

Lion’s Mane supplementen zijn verkrijgbaar bij De Gezonde Wereld. In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij je wel voorzien van persoonlijk advies. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!