Gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging is niet alleen beter voor het milieu, het is ook mild voor de huid en biedt de beste verzorging met pure ingrediënten. Bekijk alle producten hier.
Foto-tabel
sort-descending
Hemp Blessed Cleansing Oil (Hemptouch) 100ml
Mineral Shield Face Sunscreen SPF 30 (Hemptouch) 50 ml Nieuw!
Calcium Montmorillonite Clay Mask (OsiMagnesium) 120gr Korting
Speciale prijs 5,25 Normale prijs 7,00
Makeup Remover Pads Re-usable (Tukiki) 12st Korting
Speciale prijs 9,99 Normale prijs 12,90
Cotton Swabs Bamboo (Tukiki) 200st

Niet op voorraad

5 Items

Wat voor huidtype je ook hebt, jouw huid verdient de beste verzorging. Bij De Gezonde Wereld verkopen we gezichtsverzorging die past bij jouw type huid. Ook vinden we het belangrijk dat cosmetica zo natuurlijk mogelijk zijn. In ons assortiment vind je daarom enkel 100% natuurlijke gezichtsverzorging.

Natuurlijke gezichtsverzorging

Waarom kiezen we voor natuurlijke verzorging? Niet-natuurlijke verzorgingsproducten bevatten vaak synthetische stoffen zoals minerale olie, paraffine, sulfaten, parabenen en parfum. Bij sommige mensen reageert de huid sterk op deze stoffen en waardoor zij last krijgen van eczeem en irritaties. Daarentegen reageert de huid - in de meeste gevallen - goed op natuurlijke ingrediënten, omdat ze een stuk milder zijn voor de huid. Een bijkomend voordeel is dat natuurlijke producten beter zijn voor het milieu. Synthetische stoffen worden namelijk door het gootsteenputje weggespoeld en zijn belastend voor de natuur. Stap daarom over naar natuurlijke gezichtsverzorging.

Welk huidtype heb ik?

Geen enkele huid is gelijk. De één heeft een hele gevoelige huid, een ander juist vet. Maar hoe weet je nu welk huidtype je hebt? Hoe herken je jouw huidtype zodat je de juiste gezichtsverzorging kan gebruiken? We helpen je graag op weg!

Normale huid

Een normale huid heeft een egaal uiterlijk en een mooie natuurlijke glans. Er is nauwelijks sprake van puistjes of mee-eters. Het vet- en vochtgehalte van de huid is in balans. Desondanks is een milde gezichtsverzorging belangrijk om een normale huid in goede conditie te houden. Sterke reinigingsproducten bijvoorbeeld kunnen een averechts effect hebben op de huid.

Droge huid

Bij een droge huid is er sprake van een lage talgproductie en kan daarnaast ook vochtarm zijn. Na het douchen voelt de huid vaak trekkerig aan. Fijne lijntjes zijn eerder zichtbaar en schilfertjes en roodheid komt vaker voor.

Vette huid

Een vette huid daarentegen heeft juist last van een hoge talgproductie. Je huid voelt vettig aan en glimt vaak. Dit wordt gedurende de dag erger. Je kan last hebben van acne, puistjes en mee-eters.

Gecombineerde huid

Heb je een gecombineerde huid, dan herken je dit vast wel: je T-zone (voorhoofd, neus, kin) voelt vet aan, terwijl je wangen juist droog aanvoelen. Een gecombineerde huid komt vaak voor. Het is hierbij belangrijk om je huid met milde producten te verzorgen. Gebruik eventueel een intensief verzorgende crème voor je wangen.

Onzuivere huid

Een onzuivere huid komt meestal voor bij mensen met een vette of gecombineerde huid, vaak is dit tijdens de puberteit. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn, een onzuivere huid kan ook op latere leeftijd voorkomen. Hoe herken je een onzuivere huid? Dit is te herkennen aan puistjes, grove poriën en mee-eters. Hormonen, vervuiling, stress, een verkeerde reiniging, maar ook medicijnen kunnen oorzaken zijn van een onzuivere huid.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is te herkennen aan een rode huid, jeuk en droge, schrale plekjes. Bepaalde invloeden van buitenaf zijn van invloed op deze huid. Het kan zijn dat een gevoelige huid niet goed reageert op bepaalde (synthetische) ingrediënten in verzorgingsproducten. Daarom is het belangrijk om bij dit huidtype voor milde, parfumvrije producten te kiezen. Ook stress, veel zonlicht, een lage luchtvochtigheid en bepaalde voedingsmiddelen kunnen een gevoelige huid verergeren.

Vochtarme huid

De termen ‘vochtarme huid’ en droge huid worden vaak door elkaar gehaald, toch is dit niet helemaal hetzelfde. Een droge huid heeft een tekort aan vet, terwijl een vochtarme huid een tekort heeft aan vocht. Het komt zelfs voor dat een vette huid óók vochtarm is. Dit huidtype heeft hydratatie nodig. Kies voor milde verzorgingsproducten die je huidbarrière intact laten. Plantaardige oliën helpen je huid beschermen waardoor het vocht in je huid aanwezig blijft. Vermijd verzorgingsproducten die sterk uitdrogen.

Je gezicht reinigen

Reinig je huid iedere ochtend en avond voor een fris en schoon gezicht. Gebruik hiervoor een milde face wash of een Face wash bar. Na een goede reiniging kan je huid beter de werkstoffen uit verzorgende crèmes opnemen.

Je gezicht verzorgen

Na het reinigen kan je je gezicht verzorgen met een hydraterende crème, bijvoorbeeld van Sativa Beauty. Voor extra intensieve verzorging gebruik je de Sativa Beauty Face Oil vóór het aanbrengen van je gezichtscreme.

Zero waste gezichtsverzorging

Je gezicht verzorgen zonder plastic afval? Dat kan! Bij De Gezonde Wereld vind je ook zero waste verzorgingsproducten van Tukiki. Reinig je huid met een face bar of gebruik wasbare wattenschijfjes om je make-up te verwijderen.

Gezichtsverzorging kopen bij De Gezonde Wereld

Bij De Gezonde Wereld vind je gezichtsverzorging voor elk huidtype. Alles 100% natuurlijk en puur natuur. Heb je nog vragen welk product het beste bij jouw huidtype past? Neem dan contact op met onze klantenservice.