Visolie

Visolie staat al lang bekend als een waardevolle bron van omega-3 vetzuren. Bij De Gezonde Wereld vind je visolie capsules en vloeibare visolie met DHA en EPA van Arctic Blue.
Foto-tabel
sort-descending
Omega-3 visolie DHA & EPA (Arctic Blue) 60caps
Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 30caps
Kids Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 150ml
Kids Omega-3 gummies DHA & EPA vitamine D3 (Arctic Blue) 30st
Omega-3 visolie naturel DHA & EPA (Arctic Blue) 300ml
Omega-3 visolie DHA & EPA met vitamine D3 (Arctic Blue) 150 ml

6 Items

Visolie staat al lang bekend als een waardevolle bron van omega-3 vetzuren. Bij De Gezonde Wereld vind je visolie capsules en vloeibare visolie met DHA en EPA van Arctic Blue.

Wat is visolie?

Visolie is een voedingssupplement dat wordt verkregen uit de weefsels van vette vissoorten, zoals zalm, makreel, tonijn en ansjovis. Het is rijk aan omega-3-vetzuren, met name eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dit zijn essentiële vetzuren die het menselijk lichaam niet zelf kan produceren. Deze vetzuren spelen een belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties en worden beschouwd als belangrijke bouwstenen voor een gezonde levensstijl.

Waar is visolie goed voor?

Visolie heeft tal van voordelen voor de gezondheid. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Hartgezondheid: 250 mg EPA en DHA per dag heeft een gunstige invloed op het hart. DHA (2 gram per dag) en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed.
  • Goed voor de bloeddruk: 3 gram DHA en EPA per dag draagt bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk
  • Hersengezondheid: 250 mg DHA per dag is essentieel voor de ontwikkeling en functie van de hersenen.
  • Goed voor het gezichtsvermogen: 250 mg DHA per dag helpt om scherp te blijven zien en ondersteunt de conditie van het oog.
  • Goed voor baby’s en het ongeboren kind: De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Wat zijn omega-3 vetzuren?

Er bestaan verschillende soorten omega-3 vetzuren, waarvan EPA, DHA en ALA de bekendste zijn.

ALA-vetzuren (alfa-linoleenzuur) kunnen we eenvoudig uit plantaardige voeding halen. Het komt onder andere voor in lijnzaadolie, walnoten en plantaardige margarines. EPA en DHA komen voornamelijk voor in vette vis. Je lichaam kan ALA voor een deel omzetten in EPA en DHA, maar dit proces is moeizaam en niet efficiënt. Daarom heb je EPA en DHA uit voeding nodig. De Gezondheidsraad adviseert om twee keer per week vette vis op het menu te zetten. Of, als dit niet lukt, een omega-3 supplement (zoals visolie) te gebruiken.

Bij De Gezonde Wereld zijn visolie capsules en vloeibare visolie verkrijgbaar van Arctic Blue.

Visolie capsules

Visolie is verkrijgbaar in verschillende vormen, maar visolie capsules zijn een van de meest populaire keuzes vanwege hun gemak en nauwkeurige dosering. Bovendien smaken ze niet naar vis. De visoliecapsules die we bij De Gezonde Wereld aanbieden, zijn speciaal samengesteld om een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren te leveren. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur bieden we visolie capsules aan met DHA en EPA, maar ook met DHA, EPA en vitamine D3.

Vloeibare visolie

Sommige mensen geven de voorkeur aan vloeibare visolie boven capsules vanwege de snellere opname in het lichaam. Visolie in vloeibare vorm kan gemakkelijk worden toegevoegd aan drankjes of voeding, waardoor het een handige keuze is voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Ook voor vloeibare visolie geldt dat ze verkrijgbaar zijn met DHA en EPA en DHA, EPA en vitamine D3.

Visolie voor kinderen

De omega-3 vetzuren DHA en EPA zijn bijzonder gunstig voor de ontwikkeling van kinderen, met name gedurende de vroege jaren. De omega-3 vetzuren die voorkomen in visolie dragen positief bij aan zowel de oog- als hersenontwikkeling van kinderen. Om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van opgroeiende kinderen, bieden wij speciale visolie supplementen die zijn afgestemd op deze doelgroep.

Hoeveel omega-3 vetzuren hebben kinderen nodig? Hoewel er geen duidelijke richtlijn bestaat over de ideale inname van omega-3 vetzuren voor kinderen, beveelt de World Health Organization (WHO) de volgende hoeveelheden DHA en EPA aan:

100-150 mg per dag voor kinderen van 2-4 jaar;

150-200 mg per dag voor kinderen van 4-6 jaar;

200-250 mg per dag voor kinderen van 6-10 jaar.

Visolie bij zwangerschap

Voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgen is gunstig tijdens en na je zwangerschap. DHA uit omega-3 vetzuren draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van het ongeboren kind, maar ook voor de baby als je borstvoeding geeft. Hoeveel visolie tijdens de zwangerschap wordt aangeraden? De Gezondheidsraad adviseert een aanbevolen dagelijkse dosering van 250 – 400 mg DHA per dag.

Visolie in combinatie met vitamine D

Visolie en vitamine D worden vaak in combinatie gebruikt vanwege hun aanvullende gezondheidsvoordelen. Zo is vitamine D goed voor het immuunsysteem en goed voor onze spieren en botten. Daarbij is vitamine D een vetoplosbare vitamine: de opneembaarheid van vitamine D wordt verhoogd door het in te nemen met een bron van vetten, zoals visolie.

Op zoek naar vegan visolie? Kies voor algenolie

Wil je om wat voor reden dan ook geen vis eten of visolie supplementen gebruiken, maar wel de voordelen van DHA en EPA ervaren? Kies dan voor plantaardige omega-3 olie zoals algenolie.

Algenolie bevat omega-3 vetzuren, omdat deze vetzuren worden geproduceerd door bepaalde soorten algen. DHA en EPA zijn essentiële omega-3 vetzuren die traditioneel worden geassocieerd met vis, maar die eigenlijk afkomstig zijn van microalgen in de oceaan. Vissen krijgen deze vetzuren door het eten van algen en daarom zijn ze rijk aan DHA en EPA.

Om algenolie te verkrijgen, worden deze specifieke microalgen gekweekt in gecontroleerde omstandigheden en vervolgens geëxtraheerd voor hun olie. Deze algenolie bevat dezelfde gezonde omega-3 vetzuren als visolie, maar zonder dat het nodig is om vis als tussenliggende bron te gebruiken. Dit maakt algenolie een uitstekend alternatief voor mensen die geen vis willen of kunnen eten, zoals vegetariërs, veganisten of mensen met een visallergie.

Bekijk ons algenolie assortiment bij onze omega 3 producten.

Arctic Blue visolie

Een van de premiummerken in ons assortiment is Arctic Blue. Arctic Blue visolie wordt gewonnen uit wilde Arctische vissoorten en staat bekend om zijn zuiverheid en hoge gehalte aan omega-3 vetzuren. Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit omega-3 supplement, is Arctic Blue zeker het overwegen waard. Je vindt bij dit merk diverse soorten visolie capsules, vloeibare visolie, maar ook algenolie capsules en vloeibare algenolie.

Wanneer visolie innemen?

Het is belangrijk om visolie dagelijks in te nemen om de maximale gezondheidsvoordelen te behalen. Je kunt visolie op elk moment van de dag innemen, maar wij raden aan om ze tijdens of na de maaltijd in te nemen. Dit verhoogt de opneembaarheid van omega-3 vetzuren en helpt eventuele maagklachten te voorkomen.

Hoeveel visolie per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid visolie kan variëren afhankelijk van jouw gezondheidsdoelen en individuele behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 250-500 milligram EPA en DHA per dag binnen te krijgen. Voor specifieke dosering instructies, raadpleeg altijd de aanbevelingen op het productlabel.

Visolie bijwerkingen

De dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 gram per dag bedragen. De aanbevolen dosering ligt echter vele malen lager, waardoor visolie over het algemeen veilig is voor de meeste mensen die zich aan de aanbevolen dosering houden.

Sommige mensen kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, boeren of een visachtige nasmaak. Het is raadzaam om visolie met voedsel in te nemen om deze bijwerkingen te minimaliseren. Als je echter last hebt van ernstige bijwerkingen, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts. Bij visallergie raden wij aan om plantaardige omega-3 supplementen op basis van algenolie te gebruiken.

Visolie kopen bij De Gezonde Wereld

Bij De Gezonde Wereld zijn we trots op ons assortiment hoogwaardige visolie supplementen, waaronder visolie capsules, vloeibare visolie en speciale formules voor kinderen. Wij streven ernaar om jouw gezondheidsdoelen te ondersteunen door je de beste producten aan te bieden, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van omega-3 vetzuren. Heb je verder nog vragen over visolie of over onze producten? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij staan voor je klaar.