Deze paddenstoelen zorgen voor concentratie én ontspanning!

Tijdens de lockdown waren velen van ons voornamelijk vanuit huis aan het werk. De afwezigheid van prikkels (van sociale contacten, dagjes uit, sport, enz) heeft er voor gezorgd dat veel mensen zich verveeld of vermoeid hebben gevoeld. De klachten waar veel thuiswerkers mee kampen, kunnen ook wijzen op een bore-out. Een bore-out lijkt op een burn-out, maar de klachten worden niet veroorzaakt door overbelasting, maar juist door onderprikkeling en verveling. Onderprikkeling kan zorgen voor neerslachtigheid, een verminderde concentratie en stress. Ervaar je verveling of een onrustig gevoel? En wil je graag geconcentreerd blijven? Probeer eens paddenstoelen! Wist je dat er bepaalde soorten zijn die je net dat beetje extra ondersteuning bieden*? Handig voor die momenten dat je wel wat focus* en ontspanning* kan gebruiken. 

Deze twee paddenstoelen dragen bij aan je gezondheid

Paddenstoelen zijn supergezond, ze zitten namelijk vol voedingsstoffen. We kennen allemaal de ‘gewone’ witte champignon. Toch zijn het vooral de exotische paddenstoelen zoals Lion’s mane en Reishi die nu in opmars zijn. En ook al beginnen ze in het Westen populair te worden, in de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn deze paddenstoelen al eeuwenlang in gebruik vanwege hun heilzame eigenschappen. Daarnaast zijn het geliefde ingrediënten voor voedingssupplementen. 

Lion's Mane in het wild - gezondheied

Lion’s Mane paddenstoel

Ben je al bekend met Lion’s Mane (Hericium erinaceus)? Deze paddenstoel staat ook wel bekend als ‘pruikzwam’. Persoonlijk vind ik het één van de mooiste paddenstoelen uit de natuur. Ze hebben namelijk een bijzonder uiterlijk: te herkennen roomwitte stengels die sierlijk naar beneden hangen. Net als ‘leeuwenmanen’! 

Lion's Mane is goed voor het geheugen en het zenuwstelsel*

Gezondheidsvoordelen van Lion’s Mane

Lion’s Mane wordt ook wel de paddenstoel van de cognitie genoemd. Deze paddenstoel is rijk aan zink, kalium en complexe vezels (de zogenaamde bèta-glucaan polysacchariden). Bèta-glucanen lijken een ondersteunende werking op het immuunsysteem* te hebben. Ook zijn ze goed voor de hersenen* en het zenuwstelsel*. Dit komt doordat Lion’s Mane de aanmaak van de zenuwcel groeifactoren (NGF) stimuleert*. NGF is een onmisbaar eiwit in de hersenen. Ze helpen hersenweefsel te regenereren en te beschermen. Ook hebben hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van informatie dit eiwit nodig om hun taak goed te kunnen volbrengen. 

>>Lees meer over Lion's Mane

reishi paddenstoel pure mushrooms hooikoorts

Reishi paddenstoel

Reishi (Ganoderma lucidum) komt van oorsprong uit China. Het wordt daar ook wel ‘de paddenstoel van de onsterfelijkheid’ genoemd. Vanwege de bittere smaak is reishi minder geschikt om mee te koken. Toch is deze paddenstoel zeer gezond. Vanwege de gezondheidsvoordelen wordt de zwam tot voedingssupplement verwerkt. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van reishi precies?

Gezondheidsvoordelen van reishi

Reishi wordt al eeuwenlang in China toegepast ter bevordering van de algemene gezondheid*. Reishi wordt van oudsher gebruikt om de weerstand te ondersteunen*, voor ontspanning* en voor een goede nachtrust*. Deze werking van Reishi is te danken aan de stofjes triterpenen en polysachariden. Triterpenen zijn een zogenaamd adaptogeen. 

Adaptogenen

Wat zijn adaptogenen precies? Adaptogenen zijn niet-giftige stoffen of kruiden die het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam verhogen*. Ze dragen bij aan de normale weerstand tegen stress* en brengen normale fysiologische processen in balans*. Ze helpen het lichaam aan te passen aan interne en externe factoren*, waaronder stress. Reishi wordt beschouwd als een krachtig adaptogeen.

>>Lees meer over Reishi

Adaptogenen zijn niet-giftige stoffen of kruiden die bijdragen aan de normale weerstand tegen stress*

Medicinale paddenstoelen Pure Mushrooms download ebook

 

 

Pure Mushrooms Chill Mix paddenstoelsupplement bio

 

Chill Mix: het goede van paddenstoelen in één supplement

Ben je op zoek naar focus, concentratie én een ontspannen mind*? Wil je graag de voordelen van deze paddenstoelen benutten, maar zie je het niet zitten om allerlei supplementen afzonderlijk in te nemen? Gelukkig zijn deze paddenstoelen ook in één supplement verkrijgbaar. Wij zijn groot fan van de Chill Mix supplementen van Pure Mushrooms. Chill Mix is een uitgebalanceerde blend van de krachtige paddenstoelen Lion’s Mane en Reishi. Een unieke combinatie voor je dagelijkse focus*, concentratie* en ontspanning*. 

Meer over Pure Mushrooms

Wat maakt dit merk zo fijn? Alle producten van Pure Mushrooms zijn biologisch gecertificeerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hierdoor zijn de supplementen vrij van chemicaliën, pesticiden of andere synthetische stoffen. Het is 100% puur natuurlijk, biologisch én vegan. Ook de capsule is vegan.

De capsules zijn bevatten geen onnodige vulstoffen. Ter ondersteuning van de paddenstoel extracten bevat Chill Mix per capsule 20 mg acerola. That’s it. Niets meer en niets minder. 

Pure Mushrooms paddenstoelsupplementen - biologisch, vegan en hoge kwaliteit!

Paddenstoel extracten mét acerola

Pure Mushrooms combineert hun paddenstoelsupplementen met acerola. Acerola is een tropische bes die rijk is aan vitamine A, C en B1, B2 en B3. Vooral het hoge gehalte aan vitamine C maakt dit besje bijzonder. Acerola bevat namelijk maar liefst 33 keer meer vitamine C dan een sinaasappel!

Acerola bevat maar liefst 33 keer meer vitamine C dan een sinaasappel

Vitamine C biedt allerlei belangrijke ondersteunende functies in het het lichaam, zoals:

  • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem;
  • Het activeert je natuurlijke energie in het lichaam;
  • Helpt bij de opname van ijzer;
  • Helpt bij de aanmaak van collageen in je lichaam, wat nodig is voor het bindweefsel van de huid. 

*Deze gezondheidsclaims zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.