Kan Reishi ondersteunen bij hooikoorts?

Loopneus, rode en jeukende ogen, kriebel in de keel en continu niezen. Voor veel Nederlanders een jaarlijkse verschrikking: hooikoorts. En de milde winter in combinatie met de vele regen van afgelopen tijd maakt het hooikoortsseizoen niet beter. Regen maakt de lucht wel tijdelijk schoon, maar door het water groeit het gras en bloemen (nog) harder. Een vicieuze cirkel. Wat kun je doen om deze periode aangenamer te maken voor jezelf?

Bijwerkingen van medicijnen

In alle drogisterijen liggen medicijnen tegen hooikoorts. Een veel voorkomende bijwerking van al deze 'goedbedoelde' medicijnen is vermoeidheid. Hooikoorts symptomen nemen af en vermoeidheid neemt toe. Je hebt naast de ‘reguliere’ voorgeschreven medicijnen ook natuurlijke oplossingen tegen hooikoorts. Deze remedies zorgen ervoor dat je lichaam van binnenuit strenger optreedt tegen pollen. Je activeert het zelfgenezend vermogen. 

reishi paddenstoel pure mushrooms hooikoorts

Het echte probleem: teveel histamine

Hoe dan? Twee woorden: reishi paddenstoelen. Deze krachtige paddenstoel is een natuurlijke bron van antihistamine*. Wanneer je namelijk kampt met hooikoortsklachten betekent dit dat er teveel histamine aanwezig is in je lichaam. Histamine is een stof die je lichaam aanmaakt als afweerreactie bij een allergische reactie. Deze stof komt in je bloed, slijmvliezen en huid terecht. Alleen krijg je bij een te veel aan histamine nare klachten: hoesten, niezen en jeuk. Typische hooikoortsklachten.

Doordat reishi een remmende werking heeft op de aanmaak van histamine (door antihistamine) verminderen klachten*. Een natuurlijke manier, waarbij je eigen lichaam de bron is. Reishi ondersteunt alleen de juiste processen*.

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen

We love reishi

Reishi is een bijzondere paddenstoel. Het wordt in het Verre Oosten geroemd vanwege zijn hoeveelheden aan polysacchariden en triterpenen. Triterpenen zijn de stoffen waar jij - als hooikoortspatiënt - warm van loopt. Triterpenen geven een antihistamine effect en zorgen ervoor dat de aanmaak van histamine binnen de perken blijft*. Daarnaast bevat de paddenstoel krachtige antioxidanten en antibacteriële stoffen.

 

 

pure mushrooms reishi paddenstoelsupplement bio

 

Reishi als supplement

Ben jij net zo enthousiast als wij? Probeer dan vooral reishi tijdens het hooikoortsseizoen. Vooral in de beginperiode helpt het echt om de scherpe randjes van de hooikoorts af te halen en het zo lang mogelijk tegen te houden. Reishi paddenstoelen zijn niet geschikt om te eten, vanwege de bittere smaak. Daarom slik je reishi als voedingssupplement, bijvoorbeeld van Pure Mushrooms. Alle producten van Pure Mushrooms zijn biologisch, vegan, zonder vulmiddelen en effectief. Halleluja!

Wil je meer weten over Reishi? Of over andere geneeskrachtige paddenstoelen? Download hier een e-book, geheel gratis!

 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.