Eten & drinken

  1. De Schijf van Vijf - Verouderd of Toch Relevant voor Gezond Eten

    De Schijf van Vijf - Verouderd of Toch Relevant voor Gezond Eten

    Gezond eten start met het raadplegen van de Schijf van Vijf. Tenminste, dat wordt ons sinds 1953 al verteld

    Lees verder
  2. Appelazijn: waar is appelciderazijn goed voor?

    Appelazijn: waar is appelciderazijn goed voor?

    Ben je al bekend met appelazijn? Wij zien het steeds vaker in allerlei blogs en health magazines verschijnen.

    Lees verder
  3. Mocktails: 3x gezonde mocktail recepten met chaga

    Mocktails: 3x gezonde mocktail recepten met chaga

    Tijd voor een feestje! Of dat nu voor een BBQ is, een verjaardag of gewoon zomaar; een feestelijke cocktail

    Lees verder
  4. Waarom biologisch eten écht beter is

    Waarom biologisch eten écht beter is

    Je gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Drie redenen waarom je beter biologisch kunt eten. Maar veel

    Lees verder
  5. Kaneel: welke soort gezond is, hoe het helpt tegen rouwvliegjes

    Kaneel: welke soort gezond is, hoe het helpt tegen rouwvliegjes

    Kaneel is gezond! En veelzijdig. Je kunt het gebruiken als ongediertebestrijder en het helpt tegen slechte

    Lees verder
  6. Snijden en bereiden: alles over koken met knoflook

    Snijden en bereiden: alles over koken met knoflook

    Vraag Nederlanders naar hun eerste ervaring met knoflook en je hoort steevast: ‘een broodje shoarma met

    Lees verder
  7. Basilicum: de soorten en wat je er allemaal mee kunt maken

    Basilicum: de soorten en wat je er allemaal mee kunt maken

    Er bestaan heel veel verschillende soorten basilicum – ook wel koningskruid genoemd. Elk soort heeft

    Lees verder
  8. Nooit meer lang verkouden met zelfgekweekte knoflook

    Nooit meer lang verkouden met zelfgekweekte knoflook

    In de jaren vijftig kwamen er veel gastarbeiders naar ons land om te werken. En die namen natuurlijk

    Lees verder
  9. Gezond blijven én afvallen met walnoten

    Gezond blijven én afvallen met walnoten

    Toen ik nog een klein meisje was, nam mijn vader elke week verse walnoten voor me mee van de markt. Die

    Lees verder
  10. Bieslook: een heilzaam plantje dat heerlijk smaakt

    Bieslook: een heilzaam plantje dat heerlijk smaakt

    Mijn moeder was vroeger een enthousiast bieslook gebruiker: ze vond het lekker ruiken en énig als garnering.

    Lees verder