Chaga Health

De producten van Chaga Health zijn op basis van een oud familierecept dat generaties lang is doorgegeven. Het assortiment bestaat uit elixers, poeders en stukjes onbewerkte chaga voor chaga thee. 

Bij Chaga Health uit Estland staat de chaga paddenstoel in de schijnwerpers. Estland is een klein land van 4,5 miljoen hectare, waarvan 1,3 miljoen hectare biologisch gecertificeerde bossen. Uit deze bossen worden chaga paddenstoelen en grove dennenknoppen met de hand geplukt voor de Chaga Health producten. 

De producten zijn op basis van een oud familierecept dat generaties lang is doorgegeven. Maar waarom dit recept binnen de eigen familie houden als iedereen van de bijzondere kwaliteiten van chaga kan profiteren? Daarom besloot de oprichter van Chaga Health dit recept uit te bouwen tot hoogwaardige producten. Het resultaat: unieke Chaga producten, waaronder elixers, chaga poeder en stukjes onbewerkte chaga, waar je chaga thee mee kunt maken. Natuurlijk, zuiver en met volledig traceerbare ingrediënten.

Chaga, een bijzondere paddenstoel uit berkenbossen

Chaga wordt al duizenden jaren ingezet vanwege de ondersteunende invloed op de gezondheid. Het mag dan ook met recht een superfood genoemd worden. De Chaga paddenstoel groeit op berkenbomen in koude klimaten, met name op het noordelijk halfrond. Estland is één van de landen waar deze paddenstoel van nature voorkomt. Geen wonder dat Este families de chaga al eeuwenlang verwerken tot heilzame elixers. 

De chaga paddenstoel ziet er een beetje vreemd uit. Het lijkt totaal niet op een doorsnee paddenstoel, maar op zwartgeblakerd uitstulpsel dat aan een berkenboom vastzit. De binnenkant van de paddenstoel is geel tot oranje en zit bomvol voedingsstoffen. Dit komt omdat de chaga waardevolle voedingsstoffen uit de berkenbomen onttrekt. In feite is de chaga paddenstoel een parasiet, die ongeveer 6 jaar met de berkenboom meegroeit tot de boom sterft. 

Wist je dat van alle voedingsbronnen op aarde de chaga de meeste antioxidanten bevat? Antioxidanten helpen je lichaam om vrije radicalen onschadelijk te maken, waardoor ze kunnen helpen vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Ook bevat chaga vitamines en mineralen, waaronder vitamine B, vitamine D, kalium, koper, selenium, zink, ijzer en calcium. 

De producten van Chaga Health

Het assortiment van Chaga Health bestaat uit vier soorten elixers, twee zakjes met paddenstoelen poeders en een zakje met stukjes wilde en onbewerkte chaga. 

Chaga Health elixers

Wat zijn elixers? Een elixer is een ingedikt extract van planten, kruiden en/of vruchten met heilzame eigenschappen. Chaga is zogezegd het hoofdingrediënt van deze elixers. Verder bevatten ze ingrediënten als duindoornbessen, zwarte bessen, rozenbottels, dennenknoppen en aloe vera. Hierdoor zijn deze elixers van Chaga Health rijk aan vitamine C en daarmee goed voor de weerstand. Dankzij het bijgeleverde maatbekertje zijn deze elixers eenvoudig te doseren. 

Chaga Health poeders

Ook hebben wij bij De Gezonde Wereld poeders van Chaga Health in het assortiment. Deze poeders zijn verkrijgbaar in een ‘pure’ variant (de Wilde Chaga paddenstoelen poeder) en één met chaga en zwarte bessen. Deze poeders zijn ideaal voor in smoothies, lattes en baksels.

Chaga stukken (Chaga thee)

Wil je de chaga zo puur mogelijk gebruiken? Dat kan met de Wilde Chaga paddenstoelen stukken. Deze paddenstoel stukken zijn onbewerkt en kan je met heet water tot een traditioneel drankje of chaga thee verwerken. 

Kenmerken:

  • Rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen
  • Afkomstig uit Estland
  • Bereid volgens traditioneel recept
  • Biologisch, vegan en glutenvrij
  • De elixers worden geleverd in glazen fles met maatbekertje
  • De poeders worden geleverd in een papieren zakje
  • Inhoud elixers: 250 ml
  • Inhoud zakjes: variërend van 30 tot 130 gram

Chaga Health kopen bij De Gezonde Wereld

Ga voor zuiver, biologisch én onbewerkt: probeer nu de chaga poeders en elixers van Chaga Health! De producten worden geleverd in een glazen fles, dan wel een papieren verpakking. Lekker duurzaam, dus geen onnodig plastic.