Botanicals4Life

Botanicals4Life: Ervaar eeuwenoude kruidengeneeskunde in een modern jasje met de Echinacea kruidentinctuur van Botanicals 4 Life. Bekijk de producten hier.
Foto-tabel
sort-descending
Tijm & Zoethout Extract (Botanicals4Life) 100ml
19,95
Echinacea & Acerola Extract (Botanicals4Life) 100ml Korting
Speciale prijs 16,99 Normale prijs 22,95

2 Items

Ervaar eeuwenoude kruidengeneeskunde in een modern jasje met de Echinacea kruidentinctuur van Botanicals 4 Life. Bekijk de producten hier.

Oeroude kruidengeneeskunde niet meer van deze tijd? Zeker wel! Met de ambachtelijke echinacea kruidentinctuur van Botanicals 4 Life is eeuwenoude kruidenkennis in een modern jasje gestoken. De bedenkers achter dit merk zijn de natuurgenezers Ben Shouler en Graham Botfield, mede-oprichters van Planet Paleo en Mushrooms4Life. Hun missie is om superieure kruidentincturen beschikbaar te stellen voor een breed publiek. Om hun hoge kwaliteit te kunnen garanderen, gebruiken zij een uniek drievoudig extractieproces met alcohol en koud water.

Wat is een kruidentinctuur?

Tincturen worden al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde toegepast. Een tinctuur is een vloeibare oplossing, gemaakt van kruidenextracten die opgelost zijn in een mengsel van water en alcohol. Dit gebeurt door middel van een traditioneel en ambachtelijk proces. Door de kruidenextracten enkele weken te laten macereren (laten trekken), kunnen de werkzame stoffen uit de kruiden in de vloeistof trekken. Vervolgens wordt het mengsel gezeefd en blijft de kruidentinctuur over. Het voordeel van een tinctuur? Ze zijn supermakkelijk in gebruik en de dosering kan eenvoudig naar behoefte worden aangepast.

Wat maakt Botanicals 4 Life zo uniek?

Waar de meeste makers stoppen na één keer macereren en zeven, gaan ze bij Botanicals 4 Life nog een stap verder. In laatste fase van het extractieproces verdampen ze de alcohol en voegen ze de plantaardige glycerine toe aan de tinctuur. Plantaardige glycerine heeft een lage GI (glycemische index) en werkt als een natuurlijk conserveermiddel. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst zijn de tincturen van Botanicals 4 Life alcoholvrij. Daarnaast zijn de producten zeer zuiver, doordat de tincturen géén pesticiden, allergenen of additieven bevatten. Hierdoor zijn de producten geschikt voor vrijwel iedereen. Bovendien wordt door plantaardige glycerine de bio-beschikbaarheid van belangrijke voedingsstoffen gemaximaliseerd én heeft de tinctuur een aangename, zoete smaak.

De echinacea producten van Botanicals 4 Life

Binnen het assortiment van Botanicals 4 Life vind je vijf tincturen, waarvan vier op basis van echinacea. Echinacea purpurea, ook wel bekend als de Rode Zonnehoed, is een zeer populair kruidenmiddel.

De echinacea tincturen zijn aangevuld met andere kruiden, die de werking van echinacea aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan vlierbes en acerola. Vlierbessen zijn rijk aan vitamine C en de mineralen calcium, kalium, ijzer, magnesium, koper en zink. Ook acerola bevat van nature een hoge concentratie aan vitamine C. Vitamine C is een belangrijke vitamine: het is goed voor de weerstand, het helpt de ijzeropname te bevorderen én het ondersteunt het energieniveau. Daarnaast vind je bij De Gezonde Wereld een tinctuur met tijm en zoethout. Geheel ambachtelijk vervaardigd op basis van eeuwenoude kennis.

Kenmerken:

  • Kruidentincturen met echinacea, aangevuld met kruiden zoals vlierbes, acerola en olijfblad
  • Ook verkrijgbaar in een variant met tijm en zoethout
  • 100% natuurlijk, vrij van additieven, chemicaliën en allergenen
  • Eenvoudig in gebruik: direct onder de tong, of mengen met een beetje water
  • Alcoholvrij
  • Geleverd in een glazen verpakking
  • Vervaardigd in de UK
  • Inhoud: 100 ml (echinecea & olijfblad is ook verkrijgbaar in 50 ml)

Botanicals 4 Life kopen bij De Gezonde Wereld

Probeer nu de echinacea kruidentincturen van Botanicals 4 Life! De producten zijn zeer gebruiksvriendelijk: dankzij de bijgeleverde druppelaar kunnen de druppels direct onder de tong worden ingenomen, of gemengd met een beetje water. De tincturen worden geleverd in een glazen verpakking. Lekker duurzaam, dus geen onnodig plastic.