Wat is magnesium olie en hoe gebruik je het?

Magnesium olie: misschien heb je er wel eens van gehoord. In onze vorige blog vertelden we je alles over magnesium supplementen. Maar wist je dat je magnesium óók op de huid kan aanbrengen? Vandaag vertellen we je alles over magnesium producten voor de huid!

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij vele lichamelijke processen. Zo is het mineraal goed voor onze spieren, goed voor het skelet en draagt het bij aan een normale energiestofwisseling. Omdat we magnesium niet zelf kunnen aanmaken, moeten we het mineraal uit onze voeding halen. Bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijg je in principe voldoende magnesium binnen. Toch kan in bepaalde situaties je behoefte aan het mineraal wat hoger zijn. Sporters bijvoorbeeld, maar ook bij stress heb je meer magnesium nodig. Een magnesiumsupplement kan dan uitkomst bieden. Supplementen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar als capsules en tabletten, maar wist je dat je magnesium ook op de huid kan aanbrengen?

Magnesium via de huid

Er zijn aanwijzingen dat magnesium via de huid opgenomen kan worden. Dit kan een voordeel zijn - bijvoorbeeld als je moeite hebt om supplementen te slikken, of last hebt van een verminderde maagzuurproductie. Door een huidverzorgingsproduct met magnesium te gebruiken zou je in theorie het magnesiumgehalte in je lichaam kunnen aanvullen, waarbij je maag wordt ontzien. Of magnesium door de huid beter opgenomen wordt (dan via een supplement) is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Hier is nog meer onderzoek voor nodig.

Magnesium producten voor de huid zijn verkrijgbaar als magnesiumolie, magnesium vlokken (voor een voetenbad) of maar ook als een huidverzorgende crème. 

Magnesium olie

Magnesiumolie is vloeibaar magnesium; oftewel magnesiumchloride dat opgelost is in water. Het is dus geen echte olie, wel heeft het een olieachtige structuur. De olie is vaak in sprayvorm verkrijgbaar en wordt daarom ook wel ‘magnesium spray’ genoemd. Je kunt de olie eenvoudig op de huid sprayen en vervolgens inmasseren.

Een ontspannend voetenbad met magnesiumvlokken

Het mineraal is ook verkrijgbaar als magnesiumvlokken. Deze vlokken kan je toevoegen aan een voetenbadje of een ligbad. Door een (voeten)bad met magnesiumvlokken te nemen, kan je lichaam heerlijk ontspannen. Aan deze vlokken worden soms etherische oliën toegevoegd voor een extra wellness beleving. 

Magnesium huidverzorging

Naast vlokken en magnesiumolie is het ook mogelijk je huid intensief te verzorgen met verzorgingsproducten die magnesium bevatten. Van body butters tot bodylotion en van voetcrème tot huidcrème. 

OsiMagnesium: huidverzorging met Zechstein magnesium

Bij De Gezonde Wereld vind je magnesiumolie, vlokken en huidverzorging van OsiMagnesium. Dit merk bevat magnesium dat wordt gewonnen uit de Zechstein zee. Sommige producten van OsiMagnesium bevatten naast magnesium ook andere waardevolle ingrediënten zoals OptiMSM en melatonine.

Zechstein magnesium wordt gewonnen uit de prehistorische Zechstein zee dat zich op circa 1500 meter diepte in de aardkorst verscholen ligt. Zechstein magnesium staat bekend als het meest zuivere magnesiumzout ter wereld. Dit magnesium is 100% natuurlijk en vrij van toxische- en milieubelastende ingrediënten. 

Tips voor het gebruik van magnesium voor de huid

Waar moet je op letten als je magnesiumolie, vlokken of crème gebruikt? Allereerst: vermijd bij het aanbrengen altijd je slijmvliezen of (open) wondjes. Dit gaat namelijk enorm prikken!

Ook als je lichaam nog niet gewend is aan magnesium kan je huid na het aanbrengen wat geprikkeld aanvoelen. Dit komt met name voor bij een magnesiumtekort. Magnesium heeft een ontspannend en een vaatverwijdend effect. Dus als je bij een magnesiumtekort magnesiumolie gebruikt, worden de bloedvaatjes "open gezet" en kan je daardoor een prikkelend gevoel ervaren. Dit kan geen kwaad en het gaat na verloop van tijd vanzelf over. Om een prikkelend gevoel te verminderen kan je de huid eerst een beetje vochtig maken voordat je magnesiumolie op de huid sprayt. Desgewenst kan je de olie na zo’n 15-20 minuten weer afspoelen. 

Daarnaast kan magnesiumolie bij sommige mensen een plakkerig laagje op de huid achterlaten. Dit is afhankelijk van je huidtype. Ervaar je dit zelf ook? Spoel dan de olie na 15-20 minuten weer af onder de douche. Het magnesium is dan al door de huid opgenomen.  

Magnesium kopen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de huidverzorging van OsiMagnesium of wil je magnesium kopen? Bekijk dan onze shop voor alle magnesium producten! Heb je nog vragen over één van onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice