5 tips om thuis fit te blijven

Minstens 30 minuten per dag bewegen is het advies; al jaren. Bewegen draagt namelijk bij aan het voorkomen van diverse ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Ook voor je mentale gesteldheid is beweging essentieel. Als je de hele dag door voldoende beweegt, slaap je beter en word je dus ook meer uitgerust wakker. Reden genoeg om fit te willen blijven!

Juist nu lijken beweging en gezondheid belangrijker dan ooit. Misschien mis je nu je dagelijkse fietsritje naar het werk, omdat je nog altijd thuiswerkt. Thuis fit blijven vraagt om discipline, maar wij geloven dat je dat kunt! Hoe? We delen 5 tips met je.

1. Start de dag energiek met yoga

Begin de ochtend fris en start met yoga. In plaats van je direct te storten op je telefoon of je to-do lijst, begin je je dag met een fijne yogaroutine. Dat hoeft geen routine van een halfuur te zijn. Een minuut of 5 tot 10 kan al voldoende zijn om de dag energiek te beginnen. En dat effect voel je de hele dag. Goed voor je lichaam én je geest.

2. Volg online sportlessen via je sportschool

Sportscholen bieden soms online lessen aan. Sportscholen die dat voorheen nog niet deden, hebben door de tijdelijke sluiting hun dienstenpakket vaak uitgebreid. Vraag dit na bij jouw sportschool. Ook zijn er diverse YouTube kanalen die online sportlessen aanbieden. Iemand die je enthousiast door de oefeningen heen praat motiveert! Zoek jouw favoriete kanaal en volg dagelijks een lesje zumba, pilates of buikspieroefeningen.

3. Richt thuis een fitnessruimte in om fit te blijven

Aan het begin van de sluiting van de sportscholen vlogen de gewichten over de toonbank. Heb jij thuis al een fitnessruimte ingericht? Zo kun je ook thuis je fitnessoefeningen doen wanneer het jou goed uitkomt. Heb jij nog ruimte op zolder, een kamer over of staat er een deel van je slaapkamer leeg? Maak je eigen homegym. Het voordeel hiervan? Train wanneer je wilt; deze gym is altijd open!

Thuis fit blijven met attributen

Enkele attributen die niet mogen ontbreken in jouw homegym:

  • Dumbbells
  • Kettlebell
  • Opdruksteunen
  • Foam roller
  • Fitnessbank
  • Fitnessmat

4. 10 minuten bewegen in ieder uur dat je zit

Als je thuis werkt sluipt het lang op je stoel zitten er snel in. Dat is met een goede kantooruitrusting op kantoor al onverstandig, maar thuis op de keukenstoel is dat natuurlijk helemaal af te raden. Uren achter elkaar zitten is niet gezond. Je stofwisseling neemt af en je wordt minder alert. Van ieder uur dat je zit, is het aan te raden om 10 minuten te bewegen. Sta even op om wat te drinken te pakken – ook in je eigen keuken. Voer staand het volgende telefoongesprek of doe een korte work-out achter je bureau. Online zijn genoeg oefeningen te vinden. En nu je toch thuis werkt hoef je je ook niet te schamen tegenover de collega’s om je heen, als je opeens met gestrekt been over de tafel hangt.

Mocht je nou inmiddels weer op kantoor werken, maak er dan gewoon een leuke challenge van. Iedere dag met alle collega’s even 30 seconden planken? Zet ’m op!

5. Een lunchwandeling

Behalve de oefeningen achter je bureau is het lekker om tussen de bedrijven door even naar buiten te gaan. Heerlijk 20 tot 25 minuten wandelen. Genieten van de omgeving om je heen. Goed voor de doorbloeding en het leegmaken van je hoofd én het levert je energie op. Ga er rond lunchtijd even tussenuit en start de tweede helft van de werkdag met nieuwe energie!