7 tips om af te koelen bij warm weer

Heerlijk, dat warme weer! De zomer is begonnen en de temperatuur stijgt. Ook in ons kleine kikkerlandje. Maar soms wordt het iets té warm tijdens deze hete dagen. De hitte overvalt je en je gaat op zoek naar verkoeling. We geven je 7 tips om af te koelen bij dit warme zomerse weer.

1. Drink voldoende water (of thee) en eet fruit

Tijdens warm weer zweet je meer en is het verstandig om meer te drinken dan normaal. Al snel grijp je naar een lekker koel drankje, maar wist je dat het ook goed is om juist thee te drinken? Je lichaam past zich makkelijker aan aan de warme thee, waardoor je lichaamstemperatuur lager wordt. Eet daarnaast ook voldoende fruit. Hiermee vul je gemakkelijk jouw vochttekort aan (en fruit is natuurlijk ook gewoon lekker!).

Drink voldoende water - tips om af te koelen

2. Houd je hoofd, nek en polsen koel

Als de hitte je om de oren vliegt, is het fijn om je nek en hoofd te koelen met een koud washandje. Ook kun je je enkels en polsen af en toe onder de koude kraan nat maken. Werkt verfrissend!

3. Neem een voetenbadje

Heb je wat langer de tijd? Neem dan een koud voetenbadje, dat doet wonderen voor de inmiddels opgelopen lichaamstemperatuur. Voeg wat zuivere magnesium badvlokken toe om er echt een wellness momentje voor jezelf van te maken

Voetenbadje - tips om af te koelen

4. Zorg voor een aangenaam en koel huis

Het klinkt misschien niet erg gezellig, maar houd je huis overdag potdicht. Geen openstaande deuren of ramen, zodat de hitte niet stiekem naar binnen kan glippen. Houd je (zonwerende) gordijnen of luiken dicht zolang de zon schijnt. Ga ook niet uitgebreid koken. Hierdoor blijft de hitte namelijk langer in huis hangen. Als de temperatuur tegen de avond begint af te koelen, kun je alles tegen elkaar open zetten om het huis lekker door te luchten.

5. Zet een ventilator op je bureau

Heb je geen airco op je werkplek, maar wel behoefte aan een lekker fris windje? Zet een ventilator op je bureau! Prettig als je tijdens dit warme weer toch moet werken.

Ventilator op je bureau - tips om af te koelen

6. Doe als de Spanjaarden: houd een siësta

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Kies tijdens de (extreem) hete dagen voor een lekker middagdutje. Na de lunch, als de zon zijn hoogste punt heeft bereikt. Daarna voel je je een stuk fitter én productiever.

7. No stress

Last but not least: laat het gewoon op je afkomen. Doe rustig aan en stress niet. Stress zorgt voor een verhoogde hartslag, waardoor je het vaak nóg warmer krijgt. Sit back and relax! Ga ook niet sporten op het heetst van de dag. Als je je graag wilt uitleven, doe dit dan ’s ochtends vroeg of in de avond. Als de temperatuur net een beetje koeler is. Fijne zomer!