goede voornemens tips gezondheid afvallen meer bewegen

Een gloednieuw jaar biedt voor veel mensen nieuwe kansen om het beste uit zichzelf te halen. In januari omarmen we massaal goede voornemens, zoals een gezondere levensstijl en meer beweging. Maar we kennen allemaal het verhaal van die voornemens die vroegtijdig in de prullenbak belanden, toch? Geen zorgen, wij gaan je helpen! In deze blog delen we 7 waardevolle tips om je te helpen bij het volhouden van je goede voornemens voor een gezonder en gelukkiger leven in 2024. Laten we beginnen (en volhouden)!

Waarom mislukken goede voornemens vaak?

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons geven hun goede voornemens al binnen de eerste 2 weken op. Maar waarom? Nou, daar zijn verschillende redenen voor. Soms zijn onze doelen te groots en onhaalbaar, soms ontbreekt de benodigde focus of zijn onze voornemens simpelweg te vaag. Zoals bijvoorbeeld het voornemen om 'gezonder te leven', wat eigenlijk een vrij algemene doelstelling is en daardoor minder kans van slagen heeft.

Top 3 goede voornemens

Laten we eens kijken naar de populairste goede voornemens van het moment. Op nummer één, met stip, staat ‘gezonder leven’(vaak gepaard met afvallen). Op de tweede plaats vinden we ‘meer beweging’, en 'meer rust en ontspanning' neemt de derde plek in. 

goede voornemens tips

Met deze tips ga jij je goede voornemens wél volhouden

Ben jij ook elk jaar bezig met goede voornemens? Nou, dit jaar gaan we ze écht waarmaken. Met deze 7 slimme tips gaat het je lukken!

1. Stel realistische doelen

Het begint allemaal met het stellen van haalbare doelen. Een veelgemaakte fout is om jezelf te overladen met onrealistische doelen die bijna onmogelijk te bereiken zijn. In plaats daarvan, kies voor kleine, realistische stappen die je geleidelijk kunt integreren. Als je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen, start dan met een wekelijks doel om een paar ons kwijt te raken. Overdrijf niet, want te veel verandering in één keer kan ontmoedigend werken. Kleine stapjes maken jouw doelen veel haalbaarder!

2. Maak een plan

Een goed begin is het halve werk. Een doordacht plan is de sleutel tot het succes van jouw goede voornemens. Neem de tijd om jouw doelen grondig te analyseren en stel een gedetailleerd plan op om ze te bereiken. Schrijf de stappen op die je moet nemen en maak een lijst van de hulpmiddelen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je gezonder wilt eten, maak dan een wekelijks menu en boodschappenlijstje en plan je maaltijden vooruit. Een goed uitgedacht plan vergroot jouw kansen op succes aanzienlijk.

3. Blijf gemotiveerd

Motivatie behouden is vaak één van de grootste uitdagingen bij het volhouden van goede voornemens. Zoek inspiratiebronnen die je aansporen en herinner jezelf regelmatig aan je doelen. Wanneer je jouw motivatie op peil houdt, wordt het veel eenvoudiger om op de juiste koers te blijven.

4. Zoek steun

Je staat er niet alleen voor! Zoek steun in je vriendenkring of familie en deel je doelen met hen. Samen kunnen jullie elkaar aanmoedigen en verantwoordelijk houden. Denk er ook eens aan om lid te worden van een online community of een lokale groep die dezelfde doelen nastreeft. Dit biedt je de mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen en om gemotiveerd te blijven, zelfs als het even tegen zit.

5. Focus op gezonde gewoontes

In plaats van alleen te focussen op het bereiken van een specifiek doel, richt je op het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, concentreer je dan op het opbouwen van een gezonde levensstijl en het leren omgaan met stress zonder sigaretten. Het mooie van het ontwikkelen van gezonde gewoontes is dat ze blijvend zijn en op de lange termijn vruchten afwerpen.

6. Wees geduldig en vergeef jezelf

Het is belangrijk om realistisch te zijn en te begrijpen dat er tegenslagen zullen zijn. Het is volkomen normaal om af en toe een stapje terug te doen. Het allerbelangrijkste is om nooit op te geven. Wees geduldig met jezelf en zie tegenslagen als leermomenten. Schuldgevoelens en zelfkritiek helpen je niet verder, dus vergeef jezelf en ga door met jouw inspanningen.

7. Vier je successen

Tot slot, vier je successen, hoe klein ze ook mogen lijken! Iedere stap in de juiste richting is een prestatie en dus zeker een beloning waard. Trakteer jezelf op iets leuks, zoals een gezonde traktatie, een ontspannende spa-dag, of een nieuwe outfit wanneer je een mijlpaal bereikt. Het vieren van jouw successen zal je motivatie en positieve energie alleen maar versterken.

goede voornemens 2024 tips volhouden motion nutrition

Goede voornemens: bereik je doelen met De Gezonde Wereld

Durf jij jouw goede voornemens dit jaar écht te realiseren? Bij De Gezonde Wereld begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met het stellen en volhouden van goede voornemens. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan gezondheidsproducten die je kunnen ondersteunen bij het behalen van jouw doelen.

Als je bijvoorbeeld wilt werken aan meer rust en ontspanning, bekijk dan onze selectie van magnesium supplementen. En als je jouw fitnessdoelen wilt bereiken, ontdek dan de voedingssupplementen van Motion Nutrition.

Wacht niet langer en neem vandaag nog een kijkje in onze webshop. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken. Laten we samen streven naar succes in 2024!