Hooikoorts Reishi klachten allergie

3 minuten lezen     Aantal woorden: 540

Gezondheid

Hooikoorts? Neem een reishi paddenstoel

Loopneus, rode en jeukende ogen, kriebel in de keel en continu niezen. Voor veel Nederlanders een jaarlijkse verschrikking: hooikoorts. En de milde winter in combinatie met de vele regen van afgelopen tijd maakt het hooikoortsseizoen niet beter. Regen maakt de lucht wel tijdelijk schoon, maar door het water groeit het gras en bloemen (nog) harder. Een vicieuze cirkel. Wat kun je doen om deze periode aangenamer te maken voor jezelf?

Bijwerkingen van medicijnen

In alle drogisterijen liggen medicijnen tegen hooikoorts. Een veel voorkomende bijwerking van al deze ‘goedbedoelde’ medicijnen is vermoeidheid. Hooikoorts symptomen nemen af en vermoeidheid neemt toe. Zonde. Tenminste vinden wij. Je hebt naast de ‘reguliere’ voorgeschreven medicijnen ook natuurlijke oplossingen tegen hooikoorts. Deze remedies zorgen ervoor dat je lichaam van binnenuit strenger optreedt tegen pollen. Je activeert het zelfgenezend vermogen. Zonder bijwerkingen.

reishi paddenstoel pure mushrooms hooikoorts

Het echte probleem: teveel histamine

Hoe dan? Twee woorden: reishi paddenstoelen. Deze krachtige paddenstoel is een natuurlijke bron van antihistamine. Wanneer je namelijk kampt met hooikoortsklachten betekent dit dat er teveel histamine aanwezig is in je lichaam. Histamine is een stof die je lichaam aanmaakt als afweerreactie bij een allergische reactie. Deze stof komt in je bloed, slijmvliezen en huid terecht. Alleen krijg je bij een te veel aan histamine nare klachten: hoesten, niezen en jeuk. Typische hooikoortsklachten.

Doordat reishi een remmende werking heeft op de aanmaak van histamine (door antihistamine) verminderen klachten. Een natuurlijke manier, waarbij je eigen lichaam de bron is. Reishi stimuleert alleen de juiste processen.

We love reishi

Reishi is een bijzondere paddenstoel. Het wordt in het Verre Oosten geroemd vanwege zijn hoeveelheden aan polysacchariden en triterpenen. Triterpenen zijn de stoffen waar jij – als hooikoortspatiënt – warm van loopt. Triterpenen geven een antihistamine effect en zorgen ervoor dat de aanmaak van histamine binnen de perken blijft. Daarnaast bevat de paddenstoel krachtige antioxidanten en antibacteriële stoffen.

Paddenstoelengids gratis ebook downloaden medicinale paddenstoelen
pure mushrooms reishi paddenstoelsupplement bio

Reishi als supplement

Ben jij net zo enthousiast als wij? Probeer dan vooral reishi tijdens het hooikoortsseizoen. Vooral in de beginperiode helpt het echt om de scherpe randjes van de hooikoorts af te halen en het zo lang mogelijk tegen te houden. We spreken uit ervaring. Reishi paddenstoelen zijn niet geschikt om te eten, vanwege de bittere smaak. Daarom slik je reishi als voedingssupplement, bijvoorbeeld van Pure Mushrooms. Alle producten van Pure Mushrooms zijn biologisch, vegan, zonder vulmiddelen en effectief. Halleluja!

Wil je meer weten over Reishi? Of over andere geneeskrachtige paddenstoelen? Download hier een e-book, geheel gratis!

Reishi sporen

Ben jij net zo enthousiast als wij? Probeer dan vooral reishi tijdens het hooikoortsseizoen. Vooral in de beginperiode helpt het echt om de scherpe randjes van de hooikoorts af te halen en het zo lang mogelijk tegen te houden. We spreken uit ervaring. Reishi paddenstoelen zijn niet geschikt om te eten, vanwege de bittere smaak. Daarom slik je reishi als voedingssupplement. Maar hierbij maakt het wel degelijk uit welk reishi-supplementen je slikt.

Wanneer je reishi specifiek gaat slikken voor hooikoortsklachten, raden we je aan om voor de sporencollectie te kiezen. De sporen van de reishi paddenstoel bevatten namelijk driemaal zoveel triterpenen als het vruchtlichaam zelf. Vele malen effectiever om de aanmaak van antihistamine te stimuleren in je lichaam. Mushrooms4Life heeft zo’n unieke reishi sporen-collectie. Biologisch, vegan, zonder vulmiddelen en effectief. Halleluja!

Dit vind je misschien ook leuk…